Солени сметки за отопление: Газта скочи с 250%

2
Преди началото на зимата, поскъпване има при всички варианти за отопление
Преди началото на зимата, поскъпване има при всички варианти за отопление

Потребители призовават управляващите отново да помислят за компенсации за битовите потребители

А преди началото на зимата, поскъпване има при всички варианти за отопление. В сравнение с миналата година - най-голямо увеличение има в цената на природния газ за битовите потребители. Тя е по-висока с 250%, предаде Bulgaria ON AIR

Живка и семейството ѝ отопляват двустайния си апартамент на газ. Наред с вълнението около приготвянето на сина им за първи клас, се увеличават и притесненията за предстоящите сметки за газ, които се усещат дори и през лятото, когато плащат за топла вода.

Според Живка и тази година управляващите трябва да помислят за компенсации за битовите потребители на газ. Междувременно единствената им алтернатива е да се отопляват на ток. Подобни проблеми имат и хората, които досега са се отоплявали с пелети.

Малко преди началото на отоплителния сезон цените за един тон пелети в София са между 900-1100 лева, миналата година по същото време цените са били от 600 до 850.

"По-малко търсене, по-високи цени и недостиг на пелети", гласи равносметката на Венцислав Ганев, който работи в сектора от 10 години.

Според изчисленията на Асоциацията на топлофикационните дружества в България сметката за отопление на двустаен апартамент ще е най-ниска на парно, а най-висока на газОтоплението с парно на двустаен апартамент би струвало с 40 лева повече на месец в сравнение с миналата година.

Ако се отоплява на газ обаче сметката ще е три пъти по-висока в сравнение с миналата година и ще е около 620 лева на месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Аре стига!
    Една услуга /отопление/ струва толкова, колкото си струва! Писна ми да плащам парното на мрънкащи пенсионери и мързеливи безработни, а дори нямам парно! Като не можеш да си позволиш отопление няма да се топлиш бе! Умирай и това е! С какво съм ти длъжен аз на теб да ти плащам парното!
  • 1
    1
    Роко Скиавоне
    Абре балъци като нямате възможност защо не се върнете на село
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари