София е наложила смешни глоби за непочистените от снега улици

0
Общината не санкционира, а толерира лошата работа на фирмите за чистота, коментираха от "Спаси София", които изнесоха данните
Общината не санкционира, а толерира лошата работа на фирмите за чистота, коментираха от "Спаси София", които изнесоха данните Снимка: btvnovinite.bg / архив

Общината не санкционира, а толерира лошата работа на фирмите за чистота, коментираха от "Спаси София", които изнесоха данните

Въпреки постоянните уверения на кмета Йорданка Фандъкова, че Столична община контролира зорко работата на снегопочистващите фирми и че администрацията ги глобява сурово за непочистени улици, фактите сочат друго.

Гражданската организация „Спаси София“ съобщи, че през 2021 г. общината е наложила глоби за некачествена работа в размер на едва 438 905 лева при положение, че столичани са платили за лятно и зимно почистване около 88 400 000 лв. Така санкцията излиза приблизително 0,5 на сто от дадените пари.

Най-смешни са наказанията, наложени за почистването на районите „Люлин“ и „Красно село“ - 2 200 лв., заедно с глобите в „Красна поляна“ – 1 900 лв. и „Сердика“, „Илинден и „Надежда“ – 7 310 лв.

След всеки сняг, с който зимата "изненадва" управляващите, те ни уверяват, че фирмите ще бъдат глобени. Официална справка показва, че това е лъжа и че Столичната община не санкционира, а толерира лошата работа на фирмите за чистота. Градът ни е в пълна анархия. Но вместо да се налагат глоби, с които Общината да принуди частните фирми да си вършат работата съвестно, се бездейства. Предвид неслучайните собственици на тези фирми, бездействието поражда съмнения за зависимости и корупция за милиони по най-високите етажи на Столична община. Отговорност за тези „видими резултати“ не носят просто поставените за зам.-кметове или директори на Инспектората лица, изпълняващи функциите я на чадъри, я на бушони. Отговорност носи кметът Фандъкова, чието лошо управление доведе градските системи до колапс!“, коментираха от „Спаси София“ във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари