Софийският апелативен съд потвърди присъдата на Кристиан Николов

0
Убиецът на Милен Цветков е наказан с 9 години затвор и 10 години без книжка
Убиецът на Милен Цветков е наказан с 9 години затвор и 10 години без книжка Снимка: БГНЕС

Убиецът на Милен Цветков е наказан с 9 години затвор и 10 години без книжка

Софийският апелативен съд е потвърдил изцяло присъдата на Софийския градски съд за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Това съобщи вестник "Сега", запознат от източници в прокуратурата.

Така вече на две инстанции Кристиан Николов е признат за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост с жестоката катастрофа от 19 април 2020 г. и наказан с 9 години затвор и 10 години без книжка.

Прокуратурата обаче го обвинява, че е причинил катастрофата в условията на евентуален умисъл, тъй като е шофирал след употреба на наркотици и с много над разрешената скорост. (По същия начин Георги Любенов беше обвинен за катастрофата на Околовръстното в София, отнела живота на френски гражданин). Обвинението пледира за 15 години затвор. Сега както прокуратурата, така и Николов, имат право да атакуват решението на апелативния съд пред Върховния касационен съд, чиято дума ще е последна.

Първите две инстанции приемат за доказано, че Николов е употребил наркотични вещества, преди да седне зад волана, както и че е нарушил правилата за движение по пътищата.

Решението на Софийския апелативен съд няма да бъде качено на сайта му, докато по делото няма окончателна присъда.

През 2017 г., уж за да бъде ограничено бягството на осъдени престъпници, бяха направени законови промени, които ревизираха изискването съдебните актове да се публикуват незабавно в интернет. Това едва ли е помогнало срещу укриването на осъдени, тъй като те като страни по делата, както и адвокатите им, имат право на достъп до актовете на съда и преди качването им онлайн. Със сигурност обаче не е в полза на публичността. Съдилищата нямат право да публикуват решенията си, с които присъдите са влезли в сила, докато не получат уведомление от прокурора, че са предприети действия по привеждането им в изпълнение.

Николов в момента е под домашен арест. Ако бъде окончателно осъден, времето, в което беше в ареста и под домашен арест, ще се приспаднат от присъдата му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Спиро
    Ми супер, кво, след 3 години ще е навън.
  • 8
    2
    Съдбата и Оная с косата.
    Този богаташки наркоман след 4-5 години най-много ще е навън, ще го скатаят в чужда държава някъде, за да го забравят. Другият ще си остане на 2 м под земята във вечната боксониера.
  • 8
    1
    Дгд
    Трагедия. Поредния абсурд в полза на богатите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари