Собственикът на летище Бохот: Ситуацията с прехванатия самолет Чесна-150 е комична

0
Заради него са задействани изтребители от базата ни в „Граф Игнатиево“.
Заради него са задействани изтребители от базата ни в „Граф Игнатиево“. Снимка: bTV / стоп кадър

По думите на собственика на летище Бохот самолетът е законно регистриран и не е с фалшиви номера

Ситуацията с малкия самолет Чесна-150, които българските ВВС са прехванали вчера вечерта край Свищов на 600 метра височина с МиГ-29, е комична. Самолетът е учебен и по правило се движи на тази височина, без да е длъжен да включва транспондер.

Това каза пред bTV собственикът на летище Бохот край Плевен, където е кацнал малкият самолет.

От Министерството на отбраната обявиха, че вчера вечерта малкият самолет е прехванат и приземен от българските ВВС, защото е навлязъл във въздушното ни пространство без полетен план и без включен код на транспондера. Заради това са задействани изтребители от базата ни в „Граф Игнатиево“.

По думите на собственика на летище Бохот самолетът е законно регистриран и не е с фалшиви номера. Машината е заключена в хангара на летището.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    русенец
    По информация от самия пилот, машината не е и напускала България така, че който го е видял, че "нахлува" , явно нещо не е догледал. Самолетът е учебен, български, местодомуване летище Бохот. Само за информация, цена на летателен час на МиГ-29 е 8 000$. За два самолета ще се изненадате, ама е 16 000 $. Тези долари ги плащаме данъкоплатците.
  • 1
    1
    плюс-минус
    Много шум за нищо. По Шекспировски.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари