Собственикът на "Лестър" е загинал при катастрофата

1

Петима души, включително тайландският милиардер, собственик на английския футболен клуб "Лестър" Вишай Сривадханапрабха, са загинали в събота вечерта при катастрофа на вертолет близо до стадиона "Кинг Пауър", съобщи британският таблоид "Сън", цитиран от БТА и БГНЕС.

По информация на изданието всички на борда на машината, включително двамата пилоти, са загинали.

По думите на очевидци, вертолетът излетял от терена на стадиона, час след края на поредната футболна среща между "Лестър" и "Уест Хем", но почти веднага е загубил височина и се е разбил на служебния паркинг на около 200 м от стадиона. Машината е избухнала в пламъци, които са били потушени от пристигналите огнеборци за около 20 минути. От полицията в Лестър не посочват и каква е причината за катастрофата.

60-годишният Вишай Сривадханапрабха основава в края на 80-те години на миналия век компанията си "Кинг Пауър", занимаваща се с безмитна търговия. Той бързо успява да стане един от най-богатите хора в родината си Тайланд, а през 2010 г. влиза в управлението на "Лестър". Година по-късно закупува и контролния пакет акции на клуба. През 2014 г. "Лестър" се завърна в елита на английския футбол, а две години по-късно сензационно спечели титлата във Висшата лига.Списание "Форбс" оценява богатството на Вишай Сривадханапрабха на 4,9 милиарда долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари