Собственикът на "Бесо": Някой се е опитал да ми открадне бизнеса

1
Не съм убеден, че става въпрос за пари
Не съм убеден, че става въпрос за пари Видео: bTV

"Опитаха се да ми откраднат бизнеса, човекът зад атаката смята, че е над закона и е доста безскрупулен. Това са клиенти. За моя радост заведението е голямо и се посещава от много хора. Те са клиенти на заведението и са идвали и преди."

Това каза в ефира на bTV шефът на оборотното софийско заведение "Бесо" Емануил Лазаров, което наскоро стана обект на мутренски погром, а клип от случката бе качен в мрежата.

"Пристигат група мъже, сядат на една маса, разговарят със салонния управител, след което започват да чупят и да трошат заведението. Когато пристигнах разбрах, че има послание отправено към мен, че знам на кого трябва да се обадя", разказа още .

"Това послание съм го предал на службите и институциите. Съдействали сме за камерите, предали сме всичко, което може да се види. Преди да почнат да чупят са говорили с хора, със салонния управител. Това трябва институциите да го установят. Не знам лично какво са си говорили с хората", каза още Емануил Лазаров.

По думите му, той е подал жалба веднага след инцидента. "Цялата ситуация има продължение. Това се случва на 12. На 15 разбрах, че са входирани документи в търговския регистър, с които се цели да се отнеме от мене фирма с голям актив, с голямо имущество. Това е дело на моя сътруник (Красен Кръстев)", каза Лзаров.

Шефът на "Бесо" не може да каже с категоричност кой е пратил тези момчета. Нека институциите да установят, дали това е поръчка. Не е редно да коментирам, добави той.

Лазаров също е категоричен,че всичко, което той знае по случая, още същата вечер е разказал и предал на органите на реда.

Лазаров коментира и бизнес отношенията си с предполагаемия поръчител на погрома.

"Имаме посока да се разделяме с Кръстев като бизнес отношения. Това създаде голямо напрежение между него и него. Винаги съм искал да решаваме всичко въпроси с дипломация. Не съм предполагал, че такъв проблем би стигнал до там, че да се застрашават странични хора", разкри той.

По думите му, общите им бизнеси се състоят от дружество, което има голям актив - офис сграда под наем, и малко строителство заедно.

Говорейки още за мотива за погрома шефът на "Бесо" каза още: "Не съм убеден, че става въпрос за пари. Два дни след нападението получих съобщение от търговския регистър, че са входирани документи. Направихме проверка с адвокатите ми. Благодаря на институциите, че реагираха бързо. Оказа се, че има документи с невярно съдържание, че има фалшиви документио. Някой се е опитал да ми открадне бизнеса".

С Кръстев партньори са повече от 10 години. "Той ми беше много добър приятел, партньор. Той е кръстник на децата ми. Не мога да отговоря на въпроса точно каква е причината да бъда нападан по такъв брутален начин", каза още Лазаров.

"Ако някой си мисли, че има мутренски години, дълбоко се заблуждава. Въпреки грешката, която направихме заради паниката и страха, всички видяхме колко бързо реагираха институциите. Колко категорично застана държавата против тези неща", смята той.

Шефът на Бесо така и не отговори "на кого е трябвало да се обади". "Аз се обадих на институциите, на които трябваше да се направи. Направих всичко, за да се разкрие човекът, който седи зад това нещо. Той е абсолютно безскрупулен, над закона е и се смята за недосегаем", каза още той.

Страхувам се. Имам три деца и жена. Страхувам се за бизнеса си. Страхувам се за клиентите си. Не бих се отказал, това е труд, който съм полагал много-много години, добави Лазаров.

В "Бесо" се събират специфични клиенти. "Не делим клиентите на добри и лоши, приемаме ги такива, каквито са. В 10-годишната си история нямаме такъв инцидент", подчерта Лазаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари