Собственик на цех за биогаз: Взривът не може да е бил заради човешка грешка

0
Без промяна остава състоянието на пострадалите при вчерашния взрив на реактор в цех за производство на биогаз в ямболското село Симеоново
Без промяна остава състоянието на пострадалите при вчерашния взрив на реактор в цех за производство на биогаз в ямболското село Симеоново Видео: БНТ

Без промяна остава състоянието на пострадалите при вчерашния взрив на реактор в цех за производство на биогаз в ямболското село Симеоново.

Ранените работници остават под лекарско наблюдение.

Те са настанени в реанимация и хирургията на ямболската болница. В момента на експлозията в реактора е имало над 1000 кубични метра биотор. Според собственика на цеха става дума за техническа авария заради автоматизирания режим на работа на съоръжението, информира БНТ.

Опасност за населението в село Симеоново след инцидента няма. Продължава и досъдебното производство по случая.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Те са се занимавали с производството на газ от биопродукти и най-вероятно е неспазване на правила или някаква производствена авария.

Собственик на цех за биогаз: Човешка грешка не може да бъде, защото нашата намеса е само да зареждаме реактора. Всичко вътре си става автоматично.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари