Сняг ще натрупа към 9 декември

0
Времето през първата пълна седмица на декември ще е променливо
Времето през първата пълна седмица на декември ще е променливо Видео: NOVA

На 2 декември температурите ще стигнат до 20 градуса в някои части на България

В първия ден на декември ще има осезаемо затопляне, с дневни температури между 12 и 17 градуса, предава NOVA. Рано призори в някои ниски райони, защитени от вятъра, е възможно видимостта да е понижена. Денят ще е с променлива облачност с разкъсвания, без валежи. Вятърът ще е от юг-югозапад и ще е силен с параметри на фьон по северните склонове на планините.

Първите декемврийски почивни дни ще започнат с мъглива сутрин. Съботата обаче отново ще е по-топла от обичайното - вятърът ще повишава температурите и термометрите ще покажат до 20 и малко над 20 градуса в Източна България. Облачността в хода на деня ще е променлива с възможни краткотрайни ръмежи. Отново ветровито с особено мощни пориви по Централното и Южното Черноморие.

Студен атмосферен фронт ще премине над страната ни в неделя. Валежите ще са от дъжд, в хода на деня – по-съществени в Южна и Източна България. Температурите в голяма част от страната ще са по-ниски – между 10 и 15 градуса, на изток – до 20 по Южното Черноморие.

Застудяването в неделя вечерта и в понеделник ще създаде условия за снеговалежи и поледици в планините, в някои предпланински райони, на повече места в Централна и Източна България.

Времето през първата пълна седмица на декември ще е динамично, по-често облачно. В средата на периода ще има валежи от дъжд, а към 8-9 декември, покрай развитието на пореден циклон в Средиземноморието ще има и снеговалежи с потенциал за натрупване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари