Снощи бях будна, когато чух гръм. Много ме беше страх

0
Не смея да си запаля печката, трусът събори комина на къщата ми
Не смея да си запаля печката, трусът събори комина на къщата ми Снимка: 24 часа

Не смея да си запаля печката и стоя на студено. Трусът събори и двата комина на къщата ми.

Това разказа пред 88-годишната Надя Щерева от пловдивското село Крумово, което бе в епицентъра на земетресението, предаде 24 часа.  Нейният дом единствен е пострадал. Възрастната жена е с 2 инсулта, живее сама. Разчита само на помощта на внучката си.

"Снощи бях будна, когато чух гръм. В първия момент си помислих, че ще вали, но като залюля, разбрах, че е трус. Останах си в леглото, къде да бягам? Много ме беше страх", обясни баба Надя. Тя призна, че през цялото време се молела трусът да престане. Пенсионерката не може да забрави кошмара от 2002 г., когато Крумово отново бе в епицентъра на 4, 3 по Рихтер и причини материални щети на десетки домове. Комините на баба Надя и тогава паднали.

"От кметството ми помогнаха да ги възстановя. Дано и сега ми се притекат", надява се старицата. Кметицата на Крумово Румяна Самоковарева увери, че ще бъде направено всичко възможно, за да бъде оказана помощ на баба Надя.

"Тя сама не е в състояние да се справи. Внучка й е студентка и сираче и също няма средства", добави кметицата.

Трусът бе усетен силно и в кв. "Запад" в Асеновград, където се намират най-високите жилищни сгради. Обитатели на блок на ул. "Георги Ковачев" разказаха, че наемател на един от апартаментите толкова се изплашил, че си взел стая в хотел на първи етаж, за да може да изкара нощта. 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари