Снимки на загиналите в Парижката касапница

0
Повечето от жертвите на нападенията са френски граждани
Повечето от жертвите на нападенията са френски граждани

103 от общо 129 тела на загинали при кървавата касапница в Париж в петък вечер, вече са идентифицирани.

Повече от 20 чужденци от редица държави са били убити, предава Би Би Си, цитирани от Блиц.

Жадни за всякакви новини роднини и приятели на изчезналите се обръщат към Twitter, за да търсят своите близки. 

#rechercheParis и #rechercheBataclan са хаштаговете, използвани широко в края на седмицата. В мрежата циркулират и имена и снимки на изчезналите.

Повечето от жертвите на нападенията са френски граждани. Имена на мъртвите биват споделяни в социалните медии и от регионалните новинарски организации. Те включват и тези млади хора: 

Джамила Хоуд




Джамила Хоуд, 41-годишна, родом от Dreux, западно от Париж. "Всички майки споделят болката на майката на Djamila" се казва в местния вестник.


Томас Ейед



Томас Ейед, 34 г. от Амиен - той е работил за Mercury Records, подразделение на Universal Music France, и е бил в зала "Батаклан" заедно с двама колеги. Аматьорският хокеен клуб, в който той е играл, заявява в своята Facebook страница, че ще запази едноминутно мълчание за него в неделя. 

Мари Мосер


Мари Мосер, Името й се свързва със служителка по комуникации и дигитален маркетинг, според профила й в Twitter

Аста Диаките



Аста Диаките,  е "за мен водач, подкрепа, голяма сестра", казва футболистът Ласана Диара. Френският футболист разкрива в Twitter, че е загубил братовчедка си . Той казва, че тя е била като "голяма сестра" за него. Диара е играл в мача срещу Германия на "Стад дьо Франс" в петък вечер, който стана сцена на един от атентатите.

Юго Сараде, 23, е бил убит в зала "Батаклан". Той учи в университета в Монпелие и е бил в Париж, за да прекара уикенда с баща си. "Юго свиреше на китара и обичаше рок музика. Той бе любящ и пълен с благост, отворени към други култури и начин на живот", каза баща му Стефан. 

Седрик Модюи



Судрик Модюи е работил към местен съвет, официално е от Калвадос, Нормандия . Той е бил в зала "Батаклан" с петима приятели

Матю Оше


Матю Оше, журналист от Франция, 24 TV новинарски канал, починал в зала "Батаклан". Той беше млад и имаше шест-годишен син, написа един от колегите му. 


Куентин Буланже



Куентин Буланже, 29 г., родом от Реймс, но е живял в Париж в продължение на няколко години - той е бил в зала "Батаклан". 

Мари Лауш, на 23 г, и нейният приятел Матиас Димарски, на 22 г, който е починал в "Батаклан". Техните приятели проведоха бдение в източния град Мец.

Лола Салинес


Лола Салинес също е била в залата "Батаклан". Баща й потвърди смъртта й в Twitter, след като използва платформата, за да се опита да я намери.

Елоди Брюл


Елоди Брюл, 23 г., е била на концерта в Батаклан с приятели, докладва Time Magazine.


Аурели де Перети


Аурели де Пелети, 33 г. от Сен Тропе е била в "Батаклан", съобщава списание Time. "Просто не мога да повярвам, просто загубих част от себе си," казва сестра й Делфин пред списанието. 

Валентин Рибе 



Валентин Рибе, френски адвокат, който е учил в Лондон. Той е една от първите жертви, за които е дошло потвърждението, че е мъртъв. Потвърждението е дошло от Лондонското училище по икономика (LSE), откъдето съобщават, че един от неговите възпитаници е бил убит. Рибе, който е завършил магистърска степен по право през 2014 г., е работил в Париж. Неговият профил в LinkedIn, показва, че той е бил съдружник кантората Hogan Lovells, специализирана в наказателното право и престъпността на белите якички.

Ник Алекзандър 


Британецът Ник Алекзандер e бил убит в Батаклан, потвърждават от Министерството на външните работи и на неговото семейство. Той се смята, че се продават стоки на Орлите на Death Metal концерт.  На снимката целува приятелката си Полина Бъкли. В изявление семейството му казва: "Ник не беше просто брат, син и вуйчо, той е най-добрият приятел на всеки - щедър, забавен и лоялен". 
Кметствотото на родния му град Колчестър е спуснало знамето си наполовина в знак на почит.

Други чуждестранни граждани

AFP публикува портрет на Ноеми Гонзалес от панихидата за нея в Лонг Бийч, Калифорния

Ноеми Гонзалес е 23-годишна студентка от US El Monte, Калифорния и е била убита в Париж, съобщават от университета. Тя учи в Колежа по дизайн в Париж. Президентът на Калифорнийския държавен университет в Лонг Бийч заяви, че в университета "мислят и и отправят молитви заедно със семейството и приятелите в този тъжен момент". Тя имала двойно гражданство - американско и мексиканско.

Друг мексикански гражданин, Мишел Жил Джеймс, също е сред мъртвите. Тя е имала и испанското гражданство. Губернаторът на Вера Круз пусна в Туитър съболезнованията си към семейството й.

Най-малко трима белгийци - включително двоен френски гражданин - са били убити, според белгийското министерство на външните работи. Според съобщения в пресата, списъкът включва Елиф Доган, 26, и Милко Йосич, 47. Третата жертва е на 28 години.

Двама румънци са били убити, съобщава BFM TV, като се позова на външното министерство на страната. Длъжностните лица предоставят само първите имена на жертвите: Киприан, 32, и Лакрамиоара, 29. Те са празнували рожден ден в бистрото Belle Equipe и имат 18-месечно дете.

Един шведски гражданин е бил убит, а други са ранени, заяви шведският външен министър пред националната телевизия.

Германското външно министерство потвърди, че най-малко един германски гражданин е бил убит. Немската преса по-късно съобщи, че жертвата е 28-годишен мъж от Мюнхен, който е живял в Париж от 2011 г. насам.

Валерия Солесин


Валерия Солесин е "прекрасен човек", казва майка й. Семейството на Валерия Солесин, 28, от Венеция, Италия, е била убита извън концертната зала Батаклан. Тя е докторант. Отишла е на концерт с приятеля си, но според съобщенията двамата са си загубили следите, тъй като се опитали да избягат. 


Алберто Гонзалес Гаридо


Испанският гражданин Алберто Гонзалес Гаридо, 29, е бил убит в "Батаклан", съобщиха испанските вестници, цитирайки правителството.

Две тунизийски жени, сестри, на възраст 34 и 35, също са били убити, каза BFM TV. Те са празнували рожден ден на приятелка.

Луис Фелипе Чоче Вале


Трима чилийци са загинали в атентатите, съобщава министерството на външните работи на Чили, без да дава подробности за това къде са загинали. Един от мъртвите е Луис Фелипе Чоче Вале, жител на Париж. Другото име е на патрисия Сан Мартен, описана в отчета като "чилийска изгнаница" и племенница на посланика на Чили в Мексико Рикардо Нунес. Дъщеря й, Елза Вероник Делплас Сан Мартен, също е била убита, съобщиха от министерството. Тя е имала двойно френско-чилийския гражданство.

63-годишният португалски гражданин на име Мануел Диас, емигрант в Париж, също е сред имената на потвърдените загинали.
Той е убит при една от експлозиите, близо до "Стад дьо Франс".

Precilia Correia, 35, двоен португалски френски гражданин, е бил убит в Bataclan заедно с френското си гадже.

Двама алжирци са били убити, според официалната информационна агенция APS, която се позовава на дипломатически източници.

Мароканският архитект и преподавател Амин Ибнолмобарак, на възраст 29 г., е бил посочен от мароканския вестник Times като един от убитите в бара на Carillon. 

Двама сенегалски граждани също са загинали при атаките, според медиите в Сенегал.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари