Снежното бедствие в Русе не уплаши Христо Гърбов

2

Вечерта на 18 януари-студ, лед, киша, а Голямата зала на Доходното здание - пълна!

Причината  бе театралната проява на Русенския драматичен театър „Сава Огнянов“ - „Министърът женкар“, с гост участието на Христо Гърбов.

„Министърът женкар“ по „Новото пристанище" от Ст. Л. Костов е с поредна постановка на този театър и въпреки неприятното време, русенци напълниха Голямата залата на Доходното здание и се насладиха на тази комедия.

За мен бе допълнително забавление да разпознавам русенските актьори в превъплътените им роли. И така разпознах Малинка, предизвикваща бурните овации на публиката, която бе  в ролята на любовница на Министър Кочев (Христо Гърбов) и сестра на служителя Николиев (Йовко Кънев). Тази красива съгражданка носи името Ясена Господинова. Виттория Николова пък е в ролята на Гина Николиева - съпругата на Николиев.

Виктор Иванов бе в ролята на Иван Иванов - главен секретар на Министъра, който ставаше свидетел на заплетените взаймоотношения.

Любомир Кънев изигра г-н Буков - народен представител, чийто основна цел бе да уреди свои хора в министерството. Това неминуемо водеше до освобождаване от пост на  текущите служители, чийто застъпници емоционално и забавно ги защитаваха .

Венцислав Петков бе македонски революционер заедно с Юсеин Нуриев. Те с пушкала бранеха позицията на своя приятел. Татяна Цветкова и Надя Банчева бяха колоритни ясновидки, врачки и застъпници на другия от предвидените за уволнение служители-Проданов.

Ветка (Петя Венелинова) - любовница на Министъра и съпруга на народния представител Буков изигра не малка роля за комедийния сюжет.

Тези герои бяха така преплетени и увлечени в сюжета, че усмивките не слизаха от лицата ни.

Повече не ще издавам. Идете и се убедете сами!

„Помощ, жена ми е луда!“ от Жан Барбие е другото предложение с участието на Христо Гърбов, което не бива да пропускате на 08 Февруари 2016 г. - 19:00 часа - Голяма сцена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари