Снежната покривка в Анталия достигна до метър и половина

0
Преспите са по-големи, отколкото в Алпите, посочват синоптиците
Преспите са по-големи, отколкото в Алпите, посочват синоптиците Снимка: DHA

Преспите са по-големи, отколкото в Алпите, посочват синоптиците

Метър и половина достига снежната покривка по високите места в Анталия, съобщава турската държавна телевизия ТРТ Хабер, цитирана от БТА.

Средиземноморският окръг, както и черноморският Ризе са двете места в Турция, където е паднало най-голямо количество сняг.

В славещата се с морския си туризъм Анталия снеговалежът е образувал покривка от над метър дълбочина в планините Торос. Снегът привлече в планината стотици хора, желаещи да се порадват на зимата.

Снегът, навалял в зимния курорт Саклъкент в планината Бейдагларъ, е повече отколкото в Алпите, посочва телевизията. Тази планина се оказа и мястото с най-много снеговалежи не само в Турция, но и в цяла Европа. В планинските плата снежната покривка достига метър и половина, отбелязва още ТРТ Хабер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари