Снежна буря забави борците на САЩ за турнира в Русе

0
Янките изпуснаха връзката за Европа и пристигнаха с 8 различни полета на летището в Букурещ (Румъния), а оттам бяха транспортирани с автобус до крайдунавския град
Янките изпуснаха връзката за Европа и пристигнаха с 8 различни полета на летището в Букурещ (Румъния), а оттам бяха транспортирани с автобус до крайдунавския град Снимка: Laurence Griffiths / Getty Images

Снежна буря обърка полета на американците за турнира "Дан Колов - Никола Петров" по свободна и класическа борба, който стартира на 28 февруари в Русе.

Янките изпуснаха връзката за Европа и пристигнаха с 8 различни полета на летището в Букурещ (Румъния), а оттам бяха транспортирани с автобус до крайдунавския град, съобщи Sportal.bg.

Олимпийският шампион в свободния стил Джордан Бъроуз дойде с ден закъснение, но въпреки това от треньорския щаб смятат, че това няма да повлияе на спортната му форма.

Златният медалист от Лондон 2012 и трикратен световен шампион е фаворит за титлата в категория до 74 кг. Другият ас на отбора на САЩ Кайл Снайдер (97 кг), олимпийски шампион от Рио 2016, също вече е у нас и направи първи тренировки в "Арена Монбат". Делегацията на янките е от 42 души.

Транспортни неволи имаха и руснаците. Тимът в свободния стил също изпусна полета, но се очаква днес следобед в Русе. Тогава пристигат и класиците с първия състав на Сборная, начело с олимпийските шампиони Роман Власов (77), Давид Чакветадзе (87) и световния първенец Муса Евлоев (97).

На тепиха ще излязат над 550 състезатели от 45 държави. Днес от 16,30 часа е жребият за първите категории.

В свободния стил ще стартират първи състезателите в следните категории 61,70,79, 92 кг. А България ще има трима представители - Стефан Иванов (61), Енгин Исмаил и Мирослав Христов (79).

При класиците започват с категориите 55, 63, 72 и 82 кг. България ще има следните представители Недялко Петров и Александър Мирчев (55 кг), Мартин Велев (63), Айк Мнацаканян, Дейвид Димитров и Теодор Домозинов (72) и Росиан Дермански (82).

При жените ще стартират в следните категории - 55, 59, 65, 72 кг. На тепиха от нашите ще излязат Евелина Николова (55), Джанан Манолова и Виктория Бобева (65).

Схватките започват в четвъртък от 10 часа. Официалното откриване е също в този ден, но от 16,30 часа.

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари