Снегът блокира България по стар ГЕРБ-ерски обичай!

2
По стар ГЕРБерски обичай, днес Бойко Борисов не дава никакви изявления
По стар ГЕРБерски обичай, днес Бойко Борисов не дава никакви изявления

Снегът заваля, Лиляна Павлова се скри, снегорините, които уж бяха в бойна готовност, изчезнаха някъде или просто са толкова малко, че не могат да свършат нищо.

Кметът на София – г-жа Фандъкова призова всички граждани да излязат с лопати да разчистват сняг. И без нейния призив, от ранни зори гражданите започнаха да се придвижват, като вместо да се возят на автобусите, ги бутаха отзад. Бяха излъчени шокиращи кадри, в които се вижда как   пътници слизат от автобус 102, който е закъсал по заледена улица и го бутат да се измъкне от ледения капан. Возилото се хлъзга като шейна, а отсреща се пързаля друго МПС. Улицата пък е наполовина заета от коли, паркирали от двете й страни и затрупани от снега, пише Скандално.нет

Лавина падна на Петрохан и затвори пътя. Хиляди коли се заклещиха от двете страни и не могат да мръднат, докато някой не разчисти платното. Ако изобщо се намери кой!

Във Великотърновско хората масово бедстват на пътя, той е непроходим и снегът е блокирал всички шофьори, които спят от снощи в студените си коли и няма кой да ги измъкне. В цялата област е обявено бедствено положение, но няма техника, няма организация и блокадата е пълна, а пътната мрежа – непроходима. От общината викат SOS от вчера, но само Господ може да помогне.

Северозападна България е затрупана, третокласните и второкласните пътища са оставени на произвола, а по първокласните едва се минава, където може. И се чакат митичните снегорини.

Автобусите Бургас – София по магистрала „Тракия“ закъсняват с по 2 – 3 часа заради непочистения път, а тези от Варна – с 4 часа.

Влаковете я окъсаха и нощните до обяд не бяха пристигнали. Един от тях замръзна на гара Мадара и стоя там три часа. Вътре има майки с деца, старци, които треперят от студ и не се знае кога ще излязат от ледения капан.

В страната цари пълен хаос!!! Само по соросоидните медии текат бодри народняшки и научно-фантастични репортажи за това как зимата този път не ни е изненадала, защото правителството на Бойко взело страховити мерки и лови снежинките едва ли не във въздуха.

Платените от „Америка за България“ национални медии стигнаха дъното, опитвайки се да ни внушат една розова алтернативна иреалност, заменяйки я с калното ни и жалко битие на поданици на Бойкова васална България!

На нас българите война не ни трябва. Достатъчно е да падне малко сняг и вече сме се предали.

По стар ГЕРБерски обичай, днес Бойко Борисов не дава никакви изявления, крие се някъде на топло и избягва журналисти, които не дай Боже ще го попитат за пътната обстановка.

Лиляна Павлова пък за втори път се скри, а после ще обясни, че шофьорите са виновни, защото са тръгнали на път в такова време, ще повтори, че няма как да се чисти, докато вали и ще извади сто причини, само не и некадърността на повереното й министерство да се справи с каквото и да било природно явление. И ще пита нагло реотани по пътищата ли очакваме през зимата. Не! Не чакаме реотани, а нормална реакция.

А хората псуват по пътищата, мръзнат, гладуват и няма кой, и няма кой да почисти.

А после няма кой и няма кой да протестира, че благодарение на ГЕРБ живеем в 19-ти век.

Е, тогава заслужаваме си го живота. И управниците си също!

Източник: Скандално
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари