Смрад и мръсотия тормозят русенци в квартал “Възраждане”

0
Русенка е превърнала жилището си в бунище
Русенка е превърнала жилището си в бунище Видео: БНТ

Смрад и мръсотия тормозят живеещите във вход “А” на блок „Росица” в русенския квартал “Възраждане” повече от 2 десетилетия. На третия етаж на кооперацията живее самотна жена, която е превърнала жилището си в бунище. Въпреки многократните сигнали и жалби на хората в блока към различни инстанции, досега никой не им е оказал помощ, алармира БНТ.

Още преди екипът ни да стигне до 3-тия етаж, хората от входа ни раздадоха маски, за да ни предпазят. При отварянето на вратата от апартамента ни удари вълна от невъобразима миризма. Съседите разказаха, че жилището е собственост на 59-годишна жена. Тя от години създавала проблеми – трупала всякакви боклуци в дома си, замърсявала входа, на няколко пъти наводнявала долните етажи.

Хората правили опити да разговарят с жената, но това не помогнало, а напротив – получавали писма с обвинения и заплахи. Търсили помощ и от институциите, но без резултат.

„Полиция, Психодиспансерът, идва някакъв господин от Гражданска защита и каза, че ще вземе някакви мерки, ще се обади, на до този момент той не се появява тука”, разказа Йорданка Андреева – домоуправител на входа.

Пред екипа ни хората от блок „Росица” отново потърсиха помощта на отдел „Екология” към Общината. След като огледа ситуацията, пристигналият на място служител посъветва живеещите във входа да подадат жалба в прокуратурата.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари