Смели майки събраха 600 хиляди лева за малкия Вальо

8

Уникалната дарителска кампания във Фейсбук "Подарявам от сърце", организирана от млади майки, успя да събере над 600 000 лева за 3-годишния Валентин, който страда от рядка форма на левкемия.

Майката на детенцето Светлана Зашева, която няма думи да изкаже благодарности, призова несъбраните все още пари от дарителските каси да се преведат по сметката на друго болно от рак момче, пише България Днес.

"Благодаря на всички познати и непознати за подкрепата! Благодаря ви, че ви има! Благодаря за всичките идеи, които ви хрумнаха да ни помогнете! Кампанията за Вальо вече е приключила. Има обаче все още неотворени дарителски кутии, организирани базари и концерти. Тъй като ние върнахме офертата за лечението за преразглеждане в Германия, се надяваме да смъкнат сумата от космическите 300 000 евро. Моля ви, преведете несъбраните пари по сметката на Калоян. Той също се нуждае от нашата помощ", гласи апелът на Светлана в социалната мрежа.

По непотвърдена информация само 4 дни след прошението по-голяма част от 100-те хиляди лева, които са нужни за борбата на 23-годишния Калоян Спасов с коварната болест, вече са почти събрани. Лечението на малкия голям герой Вальо е стартирало, като той се чувствал по-добре, а даренията продължават с пълна сила за трето детенце в нужда.

Идеята на най-мащабната по рода си у нас благотворителна кампания е уникална. В специалната група във Фейсбук членуват над 32 000 човека. Всекидневно те пускат на търг различни продукти - обувки, дрехи, книги, играчки, бижута, козметика, техника и прочие. Започва наддаване и обявилият най-голяма цена печели. Стоката се изпраща с транспортна фирма с наложен платеж. Парите обаче не отиват за продавача, а в специалната дарителска сметка. После хората публикуват снимка на страницата с платежното. Така за по-малко от месец е събрана колосална сума от няколкостотин хиляди лева. В инициативата на два пъти се включи и плеймейтката Златка, която наскоро също стана майка. Тя пусна на търг две дизайнерски рокли в помощ на Валето, които бързо се продадоха за над 400 лева.

Сметка:

Калоян Венциславов Спасов
Kaloyan Ventsislavov Spasov
IBAN: BG86RZBB91551007422191
BIC: RZBBBGSF
SMS с текст DMS KOKI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари