Смелчага спаси от удавяне 200-килограмова мечка

0
Животното било уцелено с упойваща стреличка и уплашено, влязло в океана
Животното било уцелено с упойваща стреличка и уплашено, влязло в океана

Животното било уцелено с упойваща стреличка и уплашено, влязло в океана

Черните мечки могат да достигнат височина до 2 метра и тегло около 200-300 кг. Така че среща с такова голямо диво животно не е желанието, което си пожелавате на Коледа. Но този биолог във Флорида доказа, че любовта към дивата природа може да ви помогне да надхвърлите този страх, след като той спаси черна мечка от удавяне.

Докато черните мечки са много често срещани в Северна Америка, е доста лесно да се разбере защо хората изпадат в паника, когато са забелязани във Флорида. Тази 200-килограмова мечка, водена от невероятното си обоняние, се озова в жилищен квартал в Алигатор Пойнт, Флорида. Мечката започнала да рови в боклуците, но изплашените хора алармирали властите.

След минути служителите на дивата природа пристигнаха на мястото. Те се опитали да успокоят животното, за да го върнат обратно в гората. Нещата обаче се объркали.

След като била уцелена от стрела с успокоително, мечката изпаднала в паника и се насочила право към океана. В крайна сметка замаяното животно влязло във водата За щастие Адам Уорик, биолог от Комисията за дивата природа, скача в океана, за да спаси мечката.

И така, представете си, че плувате около десетки метри с 200-килограмова мечка до брега, което е наистина трудно предизвикателство. След няколко невероятни тежки моменти, Адам все пак успява да измъкне мечката от водата.

В крайна сметка черната мечка се върна в гората, където е нейният дом, благодарение на този смел човек.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук