Смел русенец задържа грабител на павилион

0
При извършения оглед било установено, че от павилиона е демонтирана част от външната ролетна щора и е счупено витринното стъкло
При извършения оглед било установено, че от павилиона е демонтирана част от външната ролетна щора и е счупено витринното стъкло

Бдителен русенец прояви самоинициатива и сам задържа грабител на павилион в дунавския град до идването на полицията.

Сигналът за обира на будката бил подаден в неделя в 23:15 часа на тел.112. Граждани се обадили, да съобщят за разбит павилион на ул. „Чипровци“ в Русе, намиращ се на автобусна спирка 66. На мястото били изпратени служители на Второ РУ.

В хода на изясняване и документиране на сигнала те установили, че около 23:00 часа 47-годишен русенец, прибирайки се към дома си, забелязал как мъж удря с камък витринното стъкло на павилиона. Гражданинът успял да задържи извършителя на деянието на мястото на инцидента, до идването на полицейския екип. Проверката на заловеното лице изяснила самоличността му като П.Й. на 24 г. от с. Лом Черковна.

При извършения оглед било установено, че от павилиона е демонтирана част от външната ролетна щора и е счупено витринното стъкло. Нанесената щета е заявена за около 400 лв. Работата по случая продължава, образувано е бързо производство за престъпление по чл. 216, ал.1 от НК, уточниха от МВР-Русе.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари