Смартфон уби момиченце

0
Не оставяйте децата да си играят с мобилни телефони!
Не оставяйте децата да си играят с мобилни телефони!

Бебе почина в Акташ, Kазахстан. Трагедията се разиграла, докато родителите на момиченцето са били наблизо и са му позволили да си играе с мобилен телефон, който е бил свързан към зарядно, включено в контакта.

Снимката с изгорените крайници на детето се разпространила бързо, след като служители от болницата я публикували в социалните мрежи. Идеята им била да докажат на родителите опасността, която мобилните телефони носят за децата им. Под снимката пишело: "Не оставяйте децата да си играят с мобилни телефони", пише mkd-news, цитирани от Блиц.

Майката на бебето през цялото време е спала, докато момиченцето си играело с мобилния телефон, който бил свързан към зарядно устройство. Предположила, че нещо странно се е случило тогава, когато се пробудила и забелязала, че бебето не издава шум.

"Аз обърнах бебето и видях, че не диша и няма пулс. Нищо не ми беше ясно. Веднага го отнесох в болница", заявява тя.

Когато пристигнали в болницата, лекарите могли само да констатират смъртта. Потвърдили, че детето е починало от електрошок с видими наранявания на ръцете. Все още не се знае дали полицията разследва този случай.

Отново тази година 14-годишно момиче от Москва почина, защото опитвала да включи телефона си в зарядното, докато била във ваната.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари