Служители на ТЕЦ - Сливен ще блокират Подбалканския път

0
Вчера те блокираха входна артерия на града в знак на подкрепа към протеста на колегите си миньори и енергетици
Вчера те блокираха входна артерия на града в знак на подкрепа към протеста на колегите си миньори и енергетици Снимка: Велина Василева, БТА

Вчера те блокираха входна артерия на града в знак на подкрепа към протеста на колегите си миньори и енергетици

Служители на ТЕЦ - Сливен днес от 13:30 часа ще блокират Подбалканския път в района на кръговото кръстовище край сливенското село Тополчане.

Това съобщиха от синдикалните организации в дружеството, цитирани от БТА.

Вчера (2 октомври) те блокираха за кратко входна артерия на града в знак на подкрепа към протеста на колегите си миньори и енергетици. Пред сградата на "Топлофикация" се събраха всички, които не са на смяна в предприятието, където работят близо 300 души. Дружеството използва като гориво въглища, основно от басейна "Марица Изток".

В Сливен също има въглищна централа, която обаче не присъства в Плана за възстановяване и устойчивост, каза пред журналисти инж. Павлин Костов, изпълнителен директор на "Топлофикация" - Сливен инж. Ангел Ангелов. Смятаме, че няма да получим равен шанс за преструктуриране към друг вид гориво, за което са необходими години, допълни той. По думите му затварянето на сливенската "Топлофикация" ще остави без отопление 15 000 битови абонати, сред които всички болници, училища и детски градини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари