Служители на Окръжен съд - Русе подкрепиха жертвите на домашно насилие

1
Изкупиха всички Великденски декорации, изработени с много любов и търпение от потребители на Сдружение „Център Динамика“
Изкупиха всички Великденски декорации, изработени с много любов и търпение от потребители на Сдружение „Център Динамика“ Снимка: Окръжен съд - Русе

Изкупиха всички Великденски декорации, изработени с много любов и търпение от потребители на Сдружение „Център Динамика“

Двойна подкрепа от Окръжен съд - Русе получи Сдружение „Център Динамика“ Русе (център за жертвите на домашно насилие) в навечерието на Великденските празници.

За церемонията по встъпване в длъжност „Административен ръководител – председател“ на съда Николинка Чокоева бе отправила апел вместо цветя средствата да бъдат дарени за жертвите на домашно насилие, подкрепяни от Сдружението. Със събраната сума бяха закупени 10 бр. нови спални комплекти и 32 хавлии, с което Окръжен съдРусе предостави възможност за по-добри условия на живот и социална стабилизация на жените и децата, ползващи социалната услуга. Ръководството на съда избра да закупи спалните комплекти не от магазин, а от Центъра за психично здраве (ЦПЗ) в гр. Русе. Там лица с хронични психични разстройства развиват творческия си потенциал, сръчността и физическата активност, полагайки труд в шивашката работилница. По този начин Окръжен съдРусе подпомогна както потребителите на Сдружение „Център Динамика“, така и тези на ЦПЗ. За проявената съпричастност към проблемите на хората, преживяващи криза в житейския си път, съдия Чокоева получи благодарствен адрес, картичка и личен подарък от управителя на неправителствената организация г-жа Деана Димова.

Традиционно за големите празници в арт-ателието на Сдружението се произвеждат сувенири. И тази година работещите в Окръжен съдРусе изкупиха всички Великденски декорации, изработени с много любов и търпение от потребители на Сдружение „Център Динамика“. Състрадателността на магистрати и служители се прояви в събирането на сума, значително надвишаваща стойността на творбите.

С тези две благотворителни инициативи Окръжен съдРусе по начин, различен от правораздаването, допринесе за визията на съдебната институция като символ на справедливост и почтеност, а също на благородство и човешка съпричастност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Да питам ?
    А личния подарък какъв е ? Да не е вибратор ?
  • 5
    4
    Потребител
    Как се замогва човек и си купува нова кола като доставчик на социални услуги и "активно борещ се" срещу домашното насилие. Чудна работа!
  • 4
    3
    ПЕДАГОГ
    Където няма уважение и доверие, там има насилие. Уважението към всичко живо се възпитава от 0 години до 7 , максимум. После е късно. Доверието е проява на сила. Слабите, несигурните, неуверените , стресираните , проявяват недоверие към всичко и всички.
  • -5
    2
    daskal
    Обадете се в центъра, за да потърсите реална помощ. Всичко ще ви се изясни на минутата.
  • 12
    1
    Хайде стига
    С този Център Динамика, втръсна на всички с разните си псевдоинициативи. А да сте чули нещо за резултати от '"борбата" им срещу домашното насилие - нищо нали! Само усвояване на пари от проекти със съда, с РУ, с Отворено общество и кои ли не още. Хайде тази "динамична" лелка да спре да се рекламира и да усвоява пари по различни проекти и ортаклък с всеки, който дойде на власт. Нека да представят резултатите от "активната" им работа, но в интерес на жертвите на домашно насилие. Стига циркове!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари