Служители на Областна администрация - Русе зарадваха децата в беленската болница

0
Малчуганите получиха играчки, лакомства и книжки
Малчуганите получиха играчки, лакомства и книжки Снимка: Областна администрация - Русе

Малчуганите получиха играчки, лакомства и книжки

Детското отделение в многопрофилната болница за активно лечение „Юлия Вревска“ в Бяла получи дарение от служители на Областна администрация - Русе.

Инициативата е реализирана изцяло със средства на служители от институцията и е посветена на 1 юни – Международния ден на детето. Малчуганите, лекуващи се в лечебното заведение, бяха зарадвани с десетки играчки, лакомства и книжки, похвалиха се от пресцентъра на Областната управа.

Детското отделение към лечебното заведение е едно от двете в региона. То разполага с капацитет от 10 легла, като годишно през него преминават около 700 деца. Малките пациенти биват обгрижвани от трима лекари със специалност и пет медицински сестри. Началник на структурата е д-р Иванка Даскалова. Благодарение на постоянната подкрепа от Община Бяла по различни национални и европейски програми са спечелени проекти, чрез които отделението е напълно обновено и реновирано.

Целта на представителите на Областната администрация е в повече лечебни заведения от региона да се създадат условия децата да се чувстват по-уютно и спокойно, а стресът при приемане в болница да бъде сведен до минимум.

Служителите от Областната администрация бяха посрещнати на място от директора на болницата Димитър Димитров и председателя на Общинския съвет в Бяла Мариян Антонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари