Служители на НАП събират помощи за своя колежка

0
Нели Николова от Велико Търново останала без дом по време на пожар
Нели Николова от Велико Търново останала без дом по време на пожар

Данъчните служители от териториалната дирекция на НАП във Велико Търново организират акция в помощ на своя колежка, останала без дом по време на пожар.

На 12 декември тази година около девет часа сутринта клошар предизвика пожар в необитаема стара къща във великотърновския квартал „Варуша“.

Причината за пожара тогава бе запален вътре в къщата на пода огън. Пламъците бързо обхванали и долепените една до друга съседни четири стари къщи, в които живеели няколко семейства. Въпреки намесата на местните огнеборци старите постройки изгорели като факла до основи. От общината във Велико Търново тогава намериха подслон, пише Монитор.

за останалите без дом семейства, но той е само временен. В едно от изгорелите жилища живеят служителката в отдел „Логистика“ на НАПВелико Търново Нели Николова заедно с майка си и дъщеря си. Те имат временен подслон, но той не решава проблема им. Вчера колегите на Нели от териториалната дирекция на НАП обявиха акция за набиране на средства, с които да помогнат на своята колежка.

„Единственото жилище на Нели с цялата покъщнина е унищожено. Нека бъдем съпричастни към бедата, сполетяла нашата колежка и семейството й и да им помогнем да се изправят на краката си, като дарим средства“, се казва в отворено писмо, разпространено от говорителя на НАПВелико Търново Елмира Костуркова.

Пожарът в старата част на Велико Търново бе първият от трите големи пожара в навечерието на коледните празници в региона. Няколко дни преди Бъдни вечер пожар унищожи къщи и в Павликени, и във великотърновското село Миндя. За щастие и при трите инцидента пострадали и жертви нямаше.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари