Служител на „Енерго Про“ е загинал при трудова злополука в Могилино

4
По нещастно стечение на обстоятелствата ръкавът на служителя се е закачил и той се е подпрял на предпазителя по линията, която не е била изключена
По нещастно стечение на обстоятелствата ръкавът на служителя се е закачил и той се е подпрял на предпазителя по линията, която не е била изключена Снимка: БГНЕС / Архив

Служител на „Енерго Про“ е загинал при трудова злополука през уикенда, научи Русе Медиа

Инцидентът е станал при спешни ремонтни дейности в трафопост в село Могилино, община Две могили.

В съботния ден по обед екип от двама служители на Енергото са влезли да извършат авариен ремонт във високоволтовия трафопост. Напрежението по едната линия е било изключено, но другата все още е била работеща. По нещастно стечение на обстоятелствата ръкавът на служителя се е закачил и той се е подпрял на предпазителя по линията, която не е била изключена. Ударил го е ток, при което е загинал на място. Колегата му е подал веднага сигнал за инцидента.

По информация на Русе Медиа, загиналият е бил опитен и дългогодишен служител. Той е бил екипиран според изискванията по отношение на предпазно облекло. Случаят се изяснява от прокуратурата и Инспекцията по труда.

Това е втори трагичен случай за компанията в рамките на тази година. През февруари служител на енергото загина при падане от електрически стълб в местността Пухлево дере. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари