Служебният кабинет иска да налее 50 милиона лева в „Български пощи“

0
Това трябваше да се случи много по-рано. Знаете, че „Български пощи“ са в тежко финансово, организационно и техническо състояние, заяви министърът на транспорта
Това трябваше да се случи много по-рано. Знаете, че „Български пощи“ са в тежко финансово, организационно и техническо състояние, заяви министърът на транспорта Снимка: МТ

Това трябваше да се случи много по-рано. Знаете, че „Български пощи“ са в тежко финансово, организационно и техническо състояние, заяви министърът на транспорта

С решение на Министерски съвет бе приет доклад и план за оздравяване и дигитализация на „Български пощи“. Това съобщи служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев след днешното правителствено заседание, предаде БТА.

Това трябваше да се случи много по-рано. Знаете, че „Български пощи“ са в тежко финансово, организационно и техническо състояние“, заяви той на брифинг пред медиите в Министерския съвет.

Алексиев посочи, че планът за оздравяване и дигитализация има няколко основни елемента. „Първият е подпомагане на дружеството с временна помощ от държавата чрез увеличение на капитала с 50 млн. лв. Предложението е пратено за нотификация в Брюксел, за да може тази помощ да бъде отпусната. На второ място работим по план за преструктуриране на задълженията на „Български пощи“, заедно с Българската банка за развитие. Към момента, поради това, че задълженията не са преструктурирани, „Български пощи“ губят в годишен размер около 6-7 млн. лв. от лихви. На трето място има редица мерки за техническо и организационно оздравяване, като целта е пощите да навлязат много по-сериозно в пазара на куриерски услуги. Там гоним дял от 15%“, обясни Христо Алексиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    джони уокър
    Даскале, сещам се за първи две стъпки: 1. затваряне на каналите по които се губят милиони. 2. разчистване на всичката паплач излишно назначена.
  • 1
    2
    А ха
    Тия искат пари от Брюксел ... Пощите бяха основен куриер в България, нарочно ги съсипаха. Сега гонели 15% пазарен дял.
  • 3
    1
    daskal
    И как ще навлязат "много по-сериозно" в пазара на куриерски услуги? Задавам този въпрос, сещайки се за застиналите във времето лелки в русенската централна поща, в която нищичко не е помръднало за последните 30-40 години. Освен назад, разбира се.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари