Слушането на музика с лечебна цел може да се окаже опасно

0
На различните звукови честоти се приписват недоказани терапевтични качества, алармира онколог
На различните звукови честоти се приписват недоказани терапевтични качества, алармира онколог

На различните звукови честоти се приписват недоказани терапевтични качества, алармира онколог

Съвети в социални мрежи и платформи за слушане на музика с цел оздравяване могат да се окажат опасни, съобщи АФП, предаде БТА.

Често споделяни видеоклипове за релаксираща музика са доходоносен бизнес.

Подобни съвети могат да се окажат изключително опасни, ако доведат до прекратяване на медицинско лечение на тежки заболявания.

На различните звукови честоти се приписват недоказани терапевтични качества. В стрийминг платформите има множество плейлисти, озаглавени "Унищожаване на ракови клетки" или "Теория за свещена музика".

Слушането на хубава музика е релаксиращо и несъмнено помага за намаляване на тревожността, а може би дори и на болката, каза онкологът Пиер Сентини. Той обаче подчертава, че "лечението" със звукова честота не е научно признато по никакъв начин.

Според социолога Роми Совейр съществува риск от забавено лечение, дори загуба на шанс за пациентите, които смятат, че това алтернативно лечение може да замени традиционната медицина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Аз
    То и писането на глупости е опасно, но продължава...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари