Слушайте моя „Вълшебен ден” и ме подкрепете!

2
Лидия Ганева представя България на Детската Евровизия тази година
Лидия Ганева представя България на Детската Евровизия тази година

"Слушайте моя „Вълшебен ден” и ме подкрепете!"

Това заяви 10-годишната пловдивчанка Лидия Ганева часове преди да отлети за участие в Детската Евровизия 2016 в Малта. Стотици стискат палци талантливото момиче да спечели първо място на финала на престижния конкурс на 20 ноември.

Естествено най-силно стискат палци съучениците и учителите на момичето от Арменското училище  "Виктория и Крикор Тютюнджиян". Там всички я подкрепят и се гордеят с нея -  съучениците, преподавателите, директорът. Лидия неслучайно учи в това училище, в гените  тече и арменска кръв, дошла от бабата на майка . Песента, която Лидия ще изпълни в неделя, вече е най-слушана в няколко пловдивски училища. „Вълшебен ден” е любима на децата в училище „Паисий Хилендарски” и оглася часовете им по музика.

Сред феновете на Лидия е и президентът Росен Плевнелиев, чиято визита в Малта съвпада с провеждането на детската Евровизия. А Пловдив има запален почитател на острова в лицето на президента Мари-Луиз Колейро Прека, която бе гост под тепетата на президентска среща през септември.

Лидия ще излезе 6-а поред от 17-те участници, което се възприема като добър знак. Шестицата е щастливо число на малката певица, родена през 2006 г. Шесторката е и най-често получаваната от нея оценка.  

По червения килим на откриването в театър "Маноел" в малтийската столица Ла Валета Лидия мина в червена рокля с фолклорни мотиви. Пловдивчанката се включи в записа на общата песен, която носи името на тазгодишното мото на конкурса "Embrace" ("Прегръдка"). Лидка бе един от четиримата изпълнители, на които бе поверена солова партия в химна на Детската Евровизия 2016.

Сини птици на бял фон - това ще е изключително красивата рокля, с която Лидия ще излезе на сцената. Тя я нарича вълшебна рокля. Екипът на нашето момиче  залага на естественост и талант, без скъпа хореография и мултимедия.

10-годишната Лидия Ганева грабва жури и публика с чар, харизма, но и с изключително вокално майсторство, невероятно за крехката  възраст. Музиката и артистизмът са в кръвта на Лидия - израснала е буквално зад кулисите. Майка  Невяна Ганева е народна певица с дългогодишен стаж, баща  Иво Ганев е танцьор в ансамбъл „Тракия”. 

"Готови сме за Евровизия. Лидия е прекрасна и пее прекрасно. Няма лош коментар под клипа на песента  в Ютюб - нито в българската, нито в английската версия". Това казва вокалният педагог Румяна Иванова, преподавател в известната школа Арт войс център. Жалко че тази година регламентът е променен и резултатите ще определя журито, без да се зачита вотът на публиката. Във всички предварителни класации в интернет Лидия е в топ 5. Песента е ритмична, посланието е много красиво, клипът с децата таланти е грабващ. Браво, България! са повечето от коментарите.

Лидия е приятелка с двете ни досегашни участнички в детската Евровизия  Крисия и Габриела. С Крисия са много близки, забавляват се заедно, дори снимат свои миниспектакли. Давай, Лидия, прекрасна си! Написа в канала си в Инстаграм Крисия, като постна песента „Вълшебен ден”, разказва Румяна Иванова, която работи с талантливото момиче от четири години и е плътно до него в трудното изпитание. 

Обмисляли да вземат домашния любимец на момичето - зайчето Зай Зай, което би изглеждало трогателно на сцената, но се отказали. 

Четвъртокласничката Лидия е пълна отличничка. Свикнала е да съвместява конкурси и концерти с уроци. Дори сега в Малта си носи два учебника, за да наваксва с материала в паузите.

Най-силните качества на Лидия са гласът, харизмата, които излъчва, категорична е майката Невяна. Невяна е изключителен професионалист, пяла е 20 години в хора на ансамбъл „Тракия”. От няколко години пее с „Мистерията на българските гласове”. Много силна Евровизия, с много добре пеещи деца, с хубави песни. Нашата песен е различна от всички, химнова, заредена с енергия, която можеш да запееш. Песента отива на харизмата на Лидия, смята Невяна Ганева. Най-хубавото е, че участниците в конкурса се възприемат не като съперници, а като приятели, които се подкрепят.

Като верен приятел описва себе си малката Лидия. Талантливата пловдивчанка има удивително борбен характер въпреки крехката си възраст. Може би го дължи и на арменския си ген - бабата на майка  е арменка.

Участието на детска Евровизия е сбъдната мечта за Лидия. Като типичен представителна зодия Водолей тя винаги постига набелязаното - набележи ли си нещо, то се случва рано или късно. Не натрапва желанията си, но прави така, че нещата се получават, обяснява майка Невяна.

Ще се справя!, ще си каже наум 10-годишната Лидия в неделя, преди да излезе на сцената в Ла Валета за най-отговорното си представяне досега. В това, че ще стане любимка на публиката, няма никакво съмнение. А Малта ще бъде поредно стъпало в песенната кариера на Лидия, за която тепърва ще се говори.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари