Слух, че цяла София се събира да бие ромите вдигна „Факултета”

0
Бързата намеса на полицията успяла да успокои жителите на „Факултета”
Бързата намеса на полицията успяла да успокои жителите на „Факултета” Снимка: Булфото

Слух, че цяла София се събира да бие ромите в кв. „Факултета”, вдигна на крак  гетото барабар с полицията в четвъртък вечерта. Цялата драма обаче се оказа кьорфишек, тръгнал от момче, което напръскали със спрей  в голям хипермаркет, пише Монитор.

Това разказаха от столичната полиция. Цялата дандания се размина без инциденти, а хората от „Факултета” се разотидоха малко след полунощ по домовете си.

Ромите в квартала настръхнали след като разбрали, че момче е било нападнато до хипермаркет в кв. „Овча купел”. Детето разказало, че двама-трима българи го напръскали в лицето и опитали да го набият, но то избягало. Ченгета предполагат, че то преувеличило жестоко и оттам тръгнал слуха, че цяла София се готви да щурмува гетото. Не е ясно и как стигнали до извода, че рокери ще ги нападат. Затова над 150-160 гневни цигани завардили гетото и блокирали движението на улиците „Възкресение” и „Суходолска”. На мястото веднага били пратени няколко камиончета на жандармерията и десетки униформени.

Малко повече от 30 минути ченгетата преговаряли с ромите, докато успеят да ги убедят, че никой не иска да ги щурмува или бие. Първоначално циганите не вярвали и заплашили, че ще блокират и движението на градския транспорт, но след известно време се укротили и разотишли. Криминалисти пък разяснили на напръскания ром със спрей, че трябва да си подаде официална жалба за инцидента и те ще открият нападателите. Момчето се съгласило и веднага написало обяснения в 3 РПУ. „Някой иска да пали ромите, ще намерим кой е и ще видим каква е целта му”, ангажираха се от МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари