Словакия забрани преработката и продажбата на украинско зърно

2
Решението е взето, след като в партида пшеница от Украйна е открито наличие на пестицид, който има отрицателно въздействие върху човешкото здраве
Решението е взето, след като в партида пшеница от Украйна е открито наличие на пестицид, който има отрицателно въздействие върху човешкото здраве Снимка: Facebook

Решението е взето, след като в партида пшеница от Украйна е открито наличие на пестицид, който има отрицателно въздействие върху човешкото здраве

Министерството на земеделието на Словакия в четвъртък забрани обработката на зърно, внесено от Украйна, както и продажбата на украински зърнени продукти на вътрешния пазар. Това се казва в съобщение на министерството, предаде БТА.

Решението е било взето, след като в партида пшеница от Украйна с тегло 1500 тона, получена в мелница в Коларово, е открито наличие на пестицид, който не е разрешен в ЕС и има отрицателно въздействие върху човешкото здраве.

„Министерството на земеделието и развитието на селските райони, заедно с подчинените организации, ще осигури вземането на проби от цялото зърно и брашно от Украйна, които вече се съхраняват в Словакия“, отбелязва министерството.

Всички страни членки на ЕС и украинският посланик Мирослав Кастрана ще докладват резултатите от анализа на партидата украинско зърно в Словакия. Отделно този въпрос ще обсъдят на среща в петък министрите на земеделието на страните от Вишеградската четворка, както и на Румъния и България.

„Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Словакия не препоръчва внос на украинско зърно и зърнени продукти“, се обобщава в изявлението, без да се уточнява за колко време се въвежда ограничението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    ...
    Аз говоря от месеци, че децата ни плюскат отрова, но разни бесарабски съсли ми излизат с обяснението, че нашите фермери били алчни и затова закъсвали. Мафията никога не се интересува от хората и здравето им само и единствено от печалба.
  • 11
    3
    леле мале
    Нас ни тровят безпроблемно. Никой не проверява. По веригата всеки взема своята лепта и за крайния потребител остава неговата част - болести от радиация, от пестициди и тн и тн. С благодарности от братята украинци.
  • 13
    2
    Aha
    У нас ''всичко е точно''
  • 14
    1
    плюс минус
    А у нас, как е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари