Следващият парламент ще е силно фрагментиран, с 8 партии

0
Според Христов, най-важното в момента за страната е бързо да бъде съставено правителство
Според Христов, най-важното в момента за страната е бързо да бъде съставено правителство

"Ясно е, че следващият парламент ще е силно фрагментиран, с 8 партии, а ние от Реформаторския блок още преди обявяване на резултатите говорехме за правителство с къс мандат. Мандат, в който да бъдат подготвени промени в конституцията на Република България; мандат, в който ще бъдат правени непопулярни реформи. Затова не е фатално ако правителство и парламент изкарат 2 години, но през тези две години свършат важна работа". Това коментира на пресконференция днес водачът на листата на Реформаторския блок в Русе и вече депутат в 43 Народно събрание Румен Христов.

Според Христов, най-важното в момента за страната е бързо да бъде съставено правителство, тъй като сме в края на финансова година, ще се налага актуализация и приемане на нов бюджет, ще има нужда и от работа по проектите за новия програмен период, по който така или иначе работите вече се бавят почти година. Реформаторският блок няма да бяга от отговорността, но няма да бяга и от очакванията на избирателите, категоричен бе русенският депутат. Очакванията са за реформи, и ще се търси съгласие именно за правителство, което да може да ги започне. 

В тази връзка Христов изрази известно разочарование, че партиите са видели голям потенциал в областта, който обаче не е бил реализиран. Реформаторският блок спечели 7733 гласа, или 8.05% доверие, с което успя да заеме едно от осемте депутатски места в 19 МИР - Русе.

Въпреки разнопосочните сигнали, които през последните дни идваха от партиите в блока на национално ниво, в Русе всички от листата на коалицията бяха категорични, че политиката е екипна игра, и не може да се говори за разцепление, дори да има разногласия по определени въпроси. Те изразиха надежда, че колицията ще става още по-силна в трудните дни и месеци, които предстоят в българския политически живот, и че ще търсят консенсус по теми, засягащи развитието на Русе. 

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари