Следващият локдаун - след изборите?

0
Държавата не можела да се затвори по време на изборите, коментира доц. Спасков
Държавата не можела да се затвори по време на изборите, коментира доц. Спасков

Държавата не можела да се затвори по време на изборите

"Няма да можем да се справим с нарастващия брой случаи на заразените за 10 дни, но пък ще можем да облекчим натоварването на болниците“, това коментира пред БНР доц. Спас Спасков", бивш директор на „Пирогов“.

Това ще доведе до намаляване на броя на заразените и по–тежко боледуващите, а за пандемията като цяло ние я разтягаме – тя ще бъде по – дълго време налична“, поясни в "Хоризонт за вас" проф. Спасков.

Ако се наложи мярката да се продължи, това ще стане след изборите. Защото не може държавата да се затвори по време на избори. Иначе не мисля, че сме закъснели с въвеждането на 10 дневното затваряне.

Но при въвеждането на общи мерки за цялата страна няма ефективност, трябва да се затваря локално", каза още проф.Спасков.

По думите му не винаги лабораторните данни от PCR- тестовете са сигурни, трябва да се дава превес на клиничната картина на пациента.

"Затова пациенти със симптоми на Covid - 19 трябва да бъдат хоспитализирани и лекувани, независово от резултата, ако симптоматика е за болестта", каза още проф. Спасков.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари