След трагедията с "Титан", изплуват историите на още изчезнали милионери

1
Те са богати, те мечтаят да видят Космоса, да се гмурнат в дълбините на океана, те са изследователи по душа и не се страхуват да заложат живота си на карта
Те са богати, те мечтаят да видят Космоса, да се гмурнат в дълбините на океана, те са изследователи по душа и не се страхуват да заложат живота си на карта

Те са богати, те мечтаят да видят Космоса, да се гмурнат в дълбините на океана, те са изследователи по душа и не се страхуват да заложат живота си на карта

На 19 юни 2023 г. в Атлантическия океан изчезна батискафът "Титан", с който богати туристи се спускаха дълбоко на океанското дъно, за да зърнат останките на потъналия "Титаник".

OceanGate Titan, в който имаше петима души, изчезна в нищото, а кислородът в него бе предвиден за четири дни.

На борда са били британският милиардер Хамиш Хардинг, неговият 19-годишен син, френският подводничар Пол-Анри Нарголе и основателят на OceanGate Expeditions Стоктън Ръш. Според бреговата охрана на САЩ всички членове на екипажа са загинали, заради експлозия - 200 метра от носа на "Титаник", пише Marie Claire.

Но това не е първият път, в който ставаме свидетели на мистериозно изчезване на богати хора, които имат страст към приключенията и изследователските пътешествия, пише, Woman.bg.

Фосет е един от най-успешните предприемачи на своето време. През 1980 г. той основава най-голямата американска търговска корпорация Lakota Trading Inc., а две години по-късно става съсобственик на Scaled Composites, компания за производство на летателни машини. Но също така е би любител-авиатор. Страстта му към летенето е толкова силна, че през 1990 г. милиардерът се оттегля от работата в офиса и се посвещава на приключенията. Фосет е поставил над 100 рекорда в различни области. През 2002 г. милиардерът направи самостоятелен околосветски полет с балон, изминавайки над 33 000 километра за 14 дни. А през 2005 г. постави рекорд за околосветски полет без кацане за презареждане.

В началото на септември 2007 г. Стив Фосет тръгва с малък самолет към Невада. Според запознати, той е искал да открие място в пустинята, на което да постави нов рекорд - за развиване на максимална скорост с автомобил. Но никога не се завръща от този последен полет.

В издирването му се включват десетки самолети и хеликоптери. За съжаление Стив не е оставил летателния си план. На 19 септември официалното издирване приключва и Фосет е обявен за мъртъв.

Част от спасителите и застрахователните агенти обаче се усъмниха, че милиардерът и пътешественик наистина е мъртъв. Според някои от тях, бизнесменът е инсценирал смъртта си, заради възникнали проблеми на борсата. въпреки закона в Невада, според който хората се смятат за изчезнали, а не за мъртви в продължение на 7 години, съпругата на Стив, Пеги Фосет, поиска от съда да прекрати случая и получи 50 милиона долара.

„Внезапна смърт“ на основателя на крипто-борсата Quadriga

В началото на 2019 г. в медиите бе тиражирана новината за смъртта на канадския милионер Джералд Котън, създател на QuadrigaCX, най-голямата борса за криптовалути в САЩ и Канада. Компанията е основана през 2013 г., а всичките ѝ акции принадлежат на Cotton. Компанията се развива успешно няколко години, но през 2018 г. започват проблеми: канадска банка замразява сметките на борсата, в които има повече от 20 милиона долара. И точно тогава, в края на годината, се съобщава, че Джери Котън е пътувал до Индия и е изчезнал там... Колкото и да е странно, той изчезва заедно със 137 милиона долара, които се съхранявали в сметките на крипто борсата. Клиентите на QuadrigaCX така и не успяха да си върнат парите, защото само той знаеше всички ключове за достъп до платформата.

Мистериозно изчезват и братята Каджи, занимаващи с крипто валута

Друго подозрително изчезване се случва със собствениците на крипто бизнес - през 2021 г. Създателите на крипто борсата Africrypt от Южна Африка, братята Амир и Раис Каджи, стартират инвестиционна платформа през 2019 г. Две години по-късно, в пика на търсенето на криптовалути, основателите изчезват, открадвайки биткойни на стойност близо 2,5 милиарда долара от потребителите на техния сайт. По-рано през април 2021 г. Амир казва, че Africrypt е бил хакнат и призовава хората да не се свързват с правоприлагащите органи, тъй като това би „забавило процеса на възстановяване“. Веднага след съобщението обаче платформата спира дейността си и братята изчезват. Адвокатите казват, че биткойните от сметките на крипто-борсата са били изтеглени и са преминали през големи пулове за копаене, така че е било невъзможно да се проследи движението им. Засега местонахождението на братята остава неизвестно, както и местоположението на 69 000 биткойни (или 2 милиарда долара), които са успели да... откраднат?

Съмнения винаги остават... Когато са намесени много пари, хората, особено застрахователите, стават подозрителни. Но така или иначе някои хора просто потъват. И никога не се появяват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари