След репортаж за Бобоков, заплашили журналиста Иво Никодимов

0
Преди време Никодимов беше пребит в София
Преди време Никодимов беше пребит в София Снимка: БНТ

Известният съдебен репортер от БНТ Иво Никодимов разкри, че е получил странно съобщение от непознат. Предупреждението било изпратено малко след репортажа му по делото Бобокови

По случая вече се самосезира прокуратурата, а от Асоциацията на Европейските журналисти (АЕЖ) настояха също за разследване за евентуалната заплаха за живота на Никодимов, отбелязва Novini.bg

Самият Никодимов сподели за случая на 2 юли сутринта.

"На 25 юни вечерта, буквално минути след като се излъчи репортажа с бизнесмена Пламен Бобоков, получих на вайбър следния приятелски съвет:

"Разбирам, че си журналист, а не изкопчия, но ще си позволя да ти дам приятелски съвет: не ходи в Борисовата градина и се движи сред хора. Приятна вечер". Може да е случайно, може да е добронамерено - сами преценете", написа той във фейсбук.

От АЕЖ пък подчертаха, че това е втори подобен случай след заплахите срещу Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

"Това би могло да се тълкува като заплаха, предвид факта, че преди близо три години Никодимов съобщи, че е бил нападнат от неизвестни в Борисовата градина. АЕЖ още тогава поиска пълно разследване и сега настояваме правоохранителните органи да разкрият докъде е стигнало следствието, има ли разкрит извършител и предаден ли е на съд", отбелязаха от там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари