След повишението на заплатите, съветниците в Русе се обзаведоха с ремонтирана зала и таблети

2
За удобство са закупени 57 таблета на стойност всеки 498 лв. без ДДС. Обществена поръчка не е правена, тъй като нямало основание за това
За удобство са закупени 57 таблета на стойност всеки 498 лв. без ДДС. Обществена поръчка не е правена, тъй като нямало основание за това Видео: Русе Медиа

Общинските съветници в Русе вече работят в нови, по-модерни условия

 Първата им присъствена сесия от началото на годината се проведе в обичайната зала „Свети Георги“ на шестия етаж в общината, която бе ремонтирана. Мокетът бе сменен изцяло, масите са с възможност да се включват устройства в електрическата мрежа, а има и озонатор за въздуха, видя Русе Медиа.

Вместо купищата хартиени листи с докладните записки, съветниците вече разполагат с таблети, на които е качена информацията за сесията. Именно новите устройва бяха повод съветникът от ГЕРБ Светлозар Симеонов да отправи питане има ли обществена поръчка за закупуването им и на каква цена са купени.

Зам.-кметът Златомира Стефанова обясни, че са закупени 57 таблета на стойност всеки 498 лв. без ДДС. Обществена поръчка не е правена, тъй като няма основание за това, тъй като стойността не е надхвърля 30 000 лв. Осигуряването на толкова много еднакви устройства, и то за кратко време, е било предизвикателство, но съветниците вече разполагат с тях.

Новост в работата по време на сесия са и устройствата за даване на заявка за изказване, реплика или гласуване. Стана ясно, че трябва да се внимава кой бутон се натиска при гласуването, защото не може да се прави корекция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Детство прекарано в Перник се брои за военна служба!

Харесай Дунавмост във Фейсбук