След като оправи туризма, Ангелкова поема и тежка партийна работа

0
Бойко Борисов не спази заканата си да има разделение на постовете
Бойко Борисов не спази заканата си да има разделение на постовете Снимка: Михаела Катеринска / вестник СЕГА

Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши да направи министъра на туризма Николина Ангелкова областен координатор на партията в София-област.

Така обаче се разбра, че премиерът Бойко Борисов се е отказал от виждането си да не се смесват постове и който е кмет или министър, да не бъде и областен координатор.

Ангелкова заменя Галя Георгиева, която в момента е и заместник областен управител на София-област, съобщи mediapool.bg.

Министърът на туризма ще работи с трима координатори - Борислав Борисов, общински ръководител на Костинброд и депутатите от ГЕРБ Мартин Тинчев и Валентин Милушев. Те ще отговарят за различните общини в областта.

"Работата в екип винаги дава резултати. Сигурна съм, че заедно ще продължим да развиваме София-област", коментира Ангелкова и добави, че започва срещи във всички населени места в областта.

С друго свое решение ръководството на ГЕРБ утвърди за областен координатор на партията в Плевен Мирослав Петров. В четвъртък той вече беше представен пред тамошните партийни структури. Досега областен координатор на Плевен бе депутатът Владислав Николов. Тази рокада беше очаквана, защото още след евроизборите премиерът се закани да "чисти до корен"организацията в Плевен, както и тази в Добрич. Засега обаче в Добрич промени няма. 

Как Борисов не спази заканата си да има разделение на постовете

Преди два месеца премиерът обяви, че иска в ГЕРБ да се създаде етична комисия и че обмисля и разделяне на ролите – министрите и кметовете да не заемат важни постове в партията.

"Обмислям занапред да разделя и постовете. Как да не бъде едновременно кмет и областен координатор или министър и областен координатор", каза тогава Борисов.

Изглежда обаче тази закана или не важи за Ангелкова, която вече е и на важен пост в партията, или премиерът се е отказал от това свое намерение.

Ангелкова не е единственият такъв случай, но тя е първата назначена за координатор след обявеното намерение на Борисов да не се съчетават постове. Например кметът на Варна Иван Портних също е и областен управител, но това е заварено положение години наред.

Източник: mediapool.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари