След брутални заплахи жена "изгоря" с 20 000 лева

0
Измамниците се представят за полицаи, а жената им вярва, тъй като са знаели дори в коя банка са спестяванията й
Измамниците се представят за полицаи, а жената им вярва, тъй като са знаели дори в коя банка са спестяванията й Видео: Нова телевизия

Жена даде близо 20 000 лева на телефонни измамници в София.

Те са действали по схемата, че жертвата "съдейства на полицията за залавяне на престъпна банда".

Интересното е обаче, че те са разполагали с личните данни на жената и съпруга й и дори са имали информация в коя банка са спестяванията им, съобщи Нова телевизия.

Вторник следобед. На мобилния телефон на 64-годишната Анелия Вълкова се звъни и така телефонните измамници я въвличат в сценарий като на филм. Те са се представили за служители на криминална полиция, които искат да заловят такива измамници.

Съпругът й Николай Вълков разказа, че са отправили брутални заплахи. Притеснена Анелия Вълкова бърза към банковия клон в квартал „Надежда” и тегли 8000 лева и валута в размер на 5000 лева. Останалите пари изтегля от клона в „Люлин”.

Образувано е досъдебно производство, все още няма задържани лица по този случай. Това обясни за „Здравей, България” Ивайло Величков от „Криминална полиция” към СДВР.

„Този случай не е уникален. Измамниците използват известни имена в медиите, като тези на главния прокурор и дори на премиера Борисов. Те се стремят по всякакъв начин да бъдат убедителни и да заблудят потенциалните си жертви”, обясни Величков.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари