След 18-часова операция лекари разделиха сиамски близнаци

0

Лекари успяха да разделят сиамски близначета след драматична, 18-часова операция.

Miracle и Testimony Ayeni пристигнали в Америка заедно с родителите си от Нигерия. Момиченцата се възстановяват учудващо добре след тежката медицинска процедура и в момента се подготвят за следващи операции, пише Блиц.

Близначките се родили, съединени една с друга в областта на таза. Според лекарите това е много рядък случай. Родителите на момиченцата напуснали работата си и решили да се преместят в Америка, за да могат да помогнат на бебетата.

"Непрекъснато се питахме дали не рискуваме и дали това наистина е най-доброто за тях - да ги разделим, накрая решихме, че това трябва да стане, независимо от рисковете", казва майката на момиченцата, цитирана от Ройтерс.

18-часовата операция била направена в Мемфис. Лекарите трябвало да отделят не само кожата, но също органите и краката на момиченцата.

"Чувстват се добре. Ако можехте да ги видите, нямаше да повярвате, че са преминали през такава операция само преди седмица", казва щастливата майка и признава как не вярвала, че децата й ще могат да ходят.

Лекарите дават надежди за това и твърдят, че след време близначките ще могат да тичат и да си играят като всички други. Преди това обаче трябва да преминат през още няколко операции.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари