Слави Трифонов учредява партията си

2
Събитието е предвидено за утре от 14:00 часа в зала "Рейнбоу Плаза" в София
Събитието е предвидено за утре от 14:00 часа в зала "Рейнбоу Плаза" в София

Събитието е предвидено от 14 часа в зала "Рейнбоу Плаза".

Слави Трифонов учредява политическия си проект в събота. Събитието е предвидено от 14 часа в зала "Рейнбоу Плаза" в София, потвърдиха близки до организаторите източници, цитирани от Dir.bg.

Очаква се партията да получи регистрация в рамките на няколко седмици след учредителното събрание.

Сред основните цели са засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно електронно гласуване както и въвеждане на задължително гласуване на избори и референдуми.

В учредителната декларация на Инициативния комитет се предлага и пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районни управления на МВР. В документа е поставена и амбициозната задача за реформиране на обществено здравеопазване, на образователната система и осъществяване на административната реформа.

Все още не е ясно дали Слави Трифонов ще запази обявеното първоначално наименование "Няма такава държава", което предизвика противоречиви реакции. Засега от екипа на вече бившето тв шоу не коментират официално учредяването, което дори не е обявено като медийно събитие. Противно на обичайната практика, не са поканени и журналисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари