Слави Трифонов би отвял всички партийки, смучещи от държавната хазна

0
Без съмнение всичко ще стане скоро. 2018 г. ще е годината на промяната
Без съмнение всичко ще стане скоро. 2018 г. ще е годината на промяната

Коментар на Правда Великова

Ако изборите бяха днес, евентуален политически проект около Слави Трифонов би отвял всички досегашни леви, десни, псевдоцентристки и всякакви други партии и партийки, смучещи от държавната хазна. Проучването бе публикувано в края на 2016 година. Изследването е едно от малкото, видели бял свят и в него името на новия идол на българите се вижда от огромна част от нас като бъдещ участник и победител в парламентарни или местни избори.

Данните потвърждават информацията, излязла преди точно година - Слави помита всичко и всички, ако организира свой политически проект! Точка. Ясно и категорично. И въпрос на време.

Това обаче очевидно никога не е било и няма да бъде фикс идея и самоцел на основния инициатор на националния референдум за смяна на системата. И чест му прави. Слави винаги е работил за идеите, за хората и е правил това и като най-успешния продуцент и като най-будния общественик! Казвал е и казва: „Ще направя всичко каквото е необходимо...“ и, когато е необходимо!

Затова и хората го обичат, вярват му, ценят искреността му и неламтенето му за власт и постове. Толкова характерна, толкова основна и толкова  типична черта за всички български политици.

Интересното тук не е, че Слави има такава мощна  подкрепа. Това е ясно както за живеещите в големите градове, така и за онези, които прекарват дните си в най-отдалечените и затънтени паланки. Слави е последна  надежда. Българският народ му вярва. Той показа и доказа своята последователност, своята решителност, своята честност. В битката за референдума Слави извървя целия път и не се умори да преследва целите си, защото така е редно в една правова държава. Като истински родолюбец.

Слави е ново явление в българската политики и именно затова всички се страхуват от него. Страхуват се, защото той отрича статуквото, старата система, клишетата... Отрича лицемерието, фалша и демагогията, в които ни набутаха и сме затънали до уши... И дава път на младите, талантливите, на хората с опит и експертност.

Е, как да не трепери сегашната политическа гнилоч... Как?!

За референдума гласуваха 3,5 млн. българи. Референдумът, организиран от Трифонов. Именно тази цифра стресна още тогава и леви и десни. Всички. Какво би станало, ако тези милиони с различни подбуди отидат и гласуват не за референдума, а директно за Слави? Нещо напълно реално и очаквано. Къде отиват "старите" БСП, ГЕРБ, ДПС и новопръкналите се Воля, Да, България, т.нар. патрЕоти? Да, това ще е краят им. Безславен, но дългоочакван от хората край.

Статистическото проучване и няколкото изявления на отделни анализатори сочат само едно - Слави ги страхува. Колкото и да го игнорират, да го забравят, да се правят, че не го забелязват, той е тук, навсякъде е... и им диша във врата. На всичките.

Първан Симеонов казва: "Много е важно също дали и какво ще направи Слави Трифонов." Вождът и партиен лидер Бойко Борисов пък се чуди: "Откъде ще вземе тези хора за партия? От чужбина ли ще ги докара?". Чудят ли се чудят, щабове и пиари, събират и анализират и анализират, а и врачуват... и хвърлят боб от сутрин та чааак до вечерта.

Всички ние, които следим действията на Слави през последните години знаем, че той е изключително логичен и последователен в решенията си. След двугодишната борба за референдума, след униженията и лицемерната презрителност на цялата политическа класа към всички нас и към Слави и в края на краищата и след не едно и две предупредителни писма,  на 15 септември миналата година той обяви, че започва да събира млади, образовани и интелигентни хора за свой проект. Какъв? Все още не е обявил, но със сигурност ще го организира и обяви и то скоро. Тогава?

Няма ли всички недоволни, отчаяни и стъпкани, но вече разярени българи да застанат зад него?

Няма ли да покажат червен картон на досегашните изедници? Да ги изметат.

Няма ли да се доверят на Слави, убедени, че той ще тръгне в една съвсем различна посока от досегашната... За да спомогне и промени България.

Да, така и ще стане, точно така и то съвсем, съвсем скоро!

Бавно и полека политици, социолози и всякакви анализатори открехват вратата за Слави, защото усещат, че повече не могат да го игнорират. Обръщат палачинката. За сетен път. Едни, за да му се подмажат и да се опитат да се присламчат към него, други, за да спечелят симпатиите на хората. Трети очакват благини. И не съзнават колко са се объркали...

България очаква Слави. Слави очаква българите. Това е симбиозата на бъдещето. На тържествуващата справедливост, на  правдата.

Слави е направил очевидно своя  граждански и личен избор. Труден, отговорен избор. Той няма да остави своя близо 3-годишен проект да потъне просто така, защото на някои, та било те и политици той не им харесва. Няма да изостави толкова милиони съдби. Слави е човек на честта, на думата, на закона, човек с характер, позиция и отговорност! Ще се бори докрай. Заедно с нас. И ние с него! Защото не бива и не трябва да стоим и да гледаме отстрани, да чакаме...

Без съмнение всичко ще стане скоро. 2018 г. ще е годината на промяната.

Годината на Слави!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари