Слави Трифонов отговаря на въпроси във фейсбук

1
"Не съм променил мнението си, че демокрацията, ЕС и НАТО са най-добрия вариант, за да можем да съществуваме нормално", каза Трифонов
"Не съм променил мнението си, че демокрацията, ЕС и НАТО са най-добрия вариант, за да можем да съществуваме нормално", каза Трифонов Видео: Фейсбук

"Отскоро съм в политическото пространство, но нещата, които ми се случиха напоследък... Имам чувството, че отдавна съм в това политическо пространство. Голяма част от тези неща бяха силни в негативен план. Въпреки тази тиня не съм променил мнението си, че демокрацията, ЕС и НАТО са най-добрия вариант, за да можем да съществуваме нормално",

Това каза лидерът на "Има такъв народ" в пряко включване във фейсбук страницата си, както и в канал 7/8. Той дискутира различни проблеми на България заедно с Ива Митева и Любомир Каримански. 

„Мога да поема отговорност само за това, което аз мога да направя", каза още той.

 „Това звучи като кухо обещание, но е различно от това, което правех досега. Досега можех да поема обещание, да го изпълня или не и да поема вината за това. Сега аз мога да поема отговорност само за това, което аз мога да направя или да провокирам хора да направят, но не мога да нося отговорност за цялата ситуация, защото тя зависи и от други хора”, каза още Трифонов.

Днес е краят на една предизборна кампания, която според мен не донесе никава яснота, а напълни пространството с лъжи, измами, машини, червени линии, разкрития, скандали, магистрали, фалшиви новини и какво ли още не", коментира лидерът на ИТН.

„Не смятам, че аз съм човекът, който трябва да се изявява като други лидери навсякъде, по всяко време и като си пуснеш телевизора, те да отговарят по всякакви въпроси. Затова съм се дръпнал малко. Тошко Йорданов е с мен от 28 години. Той е много умен, смел, лоялен и има необходимите качества. На моменти е малко хард, но изпълва със съдържание това един човек да се бори и да налага нашата обща теза в публичното пространство”, подчерта Слави Трифонов.

Той коментира и кризата с COVID-19. „Обстоятелствата преди две години бяха различни. Имаше един-двама заразени и София беше затворена. Тогава реакцията ми на всичко беше такава, каквато ми се струваше, че трябва да бъде. Сега е друга. Опитвам се да действам адекватно на това, което се случва. Затова смятам, че сега обстоятелствата са други и реакцията трябва да бъде друга. От мен не е зависело нищо. Аз тогава не съм имал властта. Може да сте имали чувство, че съм имал влияние, но от мен не е зависело нищо”, коментира Трифонов.

„Аз съм ваксиниран, независимо че съм прекарал COVID-19. Това е моят избор. Смятам, че това е някаква обществена отговорност. Обществото обаче, от друга страна, е съставено от различни индивидуалности. Не знам как е възможно да задължиш някой да се ваксинира. Аз съм направил моя избор. Мисля, че това е възможността да имаш свобода”, добави той.

Тъй като съм работила дълги години в парламента, исках да покажа там всичко, което съм научила и целия опит, който имам – да го приложа, за да може наистина това Народно събрание да изглежда и работи така, както трябва да работи едно такова събрание”, заяви Ива Митева. И добави: „Времето обаче беше прекалено малко. Чувството там беше, че съм в собствена среда, бях сред свои. Смятам, че народните представители, независимо че представляват различни професии, са там, за да направят това, за което хората са ги избрали”.

„Преди да дойда в парламента бях в Люксембург. Там бях съветник в Асоциацията на банките по дигитално банкиране и разплащания. Това са нов тип банки, които дават възможност без офиси да се упражняват различни финасови операции. Осъществявах три проекта като техен координатор. Провокацията да се премахне милиционерско-мутренския модел ме привлече и затова се прибрах. Не съм предполагал, че мога да бъда шеф на Бюджетната комисия”, коментира Каримански.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари