Любомир Стефанов: Следващото управление ще е от коалирани по неволя партии

0
И да не влезе в следващия парламент, за ИТН няма да е катастрофа
И да не влезе в следващия парламент, за ИТН няма да е катастрофа Снимка: БНР

И да не влезе ИТН в следващия парламент, няма да е катастрофа за тях

"Емоциите у народните представители вчера надделяха над прагматизма или може би видяхме знак за тенденцията, която те си представят, че трябва да остане в отношенията им. Капка по капка да намират депутати управляващата (вече тройна) коалиция едва ли ще успее да осигури парламентарно мнозинство за подкрепа до сряда. Явно отиваме към реализиран вот на недоверие и следва да видим какво ще е раздаването на мандати."

Това коментира пред Радио София политологът и преподавател д-р Любомир Стефанов:

"Това, което се случи с "Има такъв народ" (ИТН), не ме изненада. Не стоеше въпрос дали, а кога… Давах времева линия от 9 месеца за този кабинет, но членовете му ме изпревариха още на седмия. С ИТН явно не говорят така, както те очакват и ето – избраха си Македония да е това, което ще ги раздели с коалицията. Да припомня, че тя не е резултат от 4-странно споразумение, а има двустранни с "Продължаваме промяната".

Той припомни, че Слави Трифонов със съмишлениците си направи партията си зорлем, не по желание – за да представят хората, които ги подкрепиха на референдума. Явно не търсят дълъг хоризонт, а представителство на "малкия човек". И да не влезе ИТН в следващия парламент, няма да е катастрофа за тях, те винаги са намирали начин да изразят позициите си.

"Никой няма желание да управлява в тези условия. Трябва да се намери коалиция с посока, с ясно формулирана управленска програма – нещо, което на настоящата липсва. Промяната има нужда от напълване със съдържание, защото на този етап тя остава декларативна. Много от нещата, които правят премиерът Петков и Асен Василев горят мостове. Гласоподавателите ги пращат в парламента за да управляват, а не да се държат като партизанска дружинка.

"Които и партии да влязат в следващото Народно събрание, надявам се да се поучат от предходните коалиционни управления, най-вече от късите парламенти през миналата година и фиаското на настоящата коалиция. Хората искат да видят, че политиците мислят не само за светлото бъдеще, но живеят тук и сега, с всички нас", допълни Любомир Стефанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари