Слънце и въздух за две същества!

0
Това, което правят с Иванчева и Петрова, е брутално, безмилостно изнасилване
Това, което правят с Иванчева и Петрова, е брутално, безмилостно изнасилване Снимка: БГНЕС / Архив

Тук обикновено прелитаме над печата, но печат много не остана. Днес вземаме само едно заглавие - и само като повод. 

Един читател на нашата страница наскоро ни критикува, че употребяваме думата "изнасилване" за начина, по който третират бившата кметица на "Младост" и заместничката ѝ. Уважаваме мнението на читателя, но не се отказваме от думата и пак заявяваме: Иванчева и Петрова ги изнасилват публично от почти 8 месеца. Да, едва ли ги изнасилват точно по описанието на това деяние в Наказателния кодекс - но извън юридическите термини това, което правят с Иванчева и Петрова, е брутално, безмилостно изнасилване. Вчера двете арестантки пратиха открито писмо до Цецка Цачева, Мая Манолова и медиите, в което описват условията за живот в килиите - условията са нечовешки, разхищенията на ресурси - видими, но за сметка на това се правят некачествени ремонти, след които пак тече. За слънцето и въздуха, от които всяко живо същество има нужда, дори Бойко Борисов знае - той употребява този израз понякога. Но за Иванчева и Петрова не се полагат такива екстри. В писмото си те разказват, че шефът на затворите е излъгал обществото, че прозорците им са отваряеми и прозрачни - и канят медиите да регистрират този факт. Медиите дали ще го регистрират - не знаем, пише Доротея Дачкова за вестник "Сега".

Ние сме прости и четем "Монитор" - там пише, че "Всеки втори изнасилвач лежи само година". Изнасилвачите на Иванчева и Петрова няма да лежат и ден, освен ако не сгазят лука пред началството по друга линия. Изнасилвачите на Иванчева и Петрова няма и да ги научим поименно, освен шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев - те са остриетата и лицата на това изнасилване, но отвратителната им дейност е подкрепена от стотици безименни изпълнители на екзекуцията.

И няма никакво значение, че точният състав на престъпленията срещу Иванчева и Петрова юридически не се води изнасилване.

Тези жени - виновни или невинни - ги малтретират. И това няма нищо общо с предполагаемите им престъпления - ако въобще са ги извършили. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари