Слънце и краткотрайни валежи в сряда

0
В Източна България и планините в Югозападна явленията ще са по-интензивни
В Източна България и планините в Югозападна явленията ще са по-интензивни

В Източна България и планините в Югозападна явленията ще са по-интензивни

През нощта ще бъде предимно ясно, утре преди обяд ще преобладава слънчево време, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). След обяд и през нощта срещу четвъртък, по преминаващ атмосферен фронт, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки, сочи прогнозата на НИМХ.

В Източна България и планините в Югозападна явленията ще са по-интензивни, ще продължат и през нощта срещу четвъртък. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина - до умерен и с него ще започне да прониква хладен въздух. Дневните температури, в повечето райони, ще останат все още високи и максималните ще са между 28° и 33°, в Северозападна България и високите западни полета - 25°-27°, в София - около 26°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вечерта и през нощта срещу четвъртък има условия и за по-интензивни явления. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 27°-31°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Условия за значителни количества валежи има в планините в Югозападна и Източна България. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

В четвъртък валежи ще има на отделни места в южната част на Рило-Родопската област и източните райони, а в останалата част от страната облачността ще намалее до слънчево време. Вятърът ще остане от северозапад, ще отслабне. Дневните температури ще се понижат навсякъде и ще са по-ниски от обичайните за периода. В петък ще бъде предимно слънчево, почти тихо и по-топло, дневните температури ще достигат на места до 30°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари