Слънчево и топло в понеделник

0
От сряда температурите на изток ще са все още високи, но от запад ще започне понижение
От сряда температурите на изток ще са все още високи, но от запад ще започне понижение

От сряда температурите на изток ще са все още високи, но от запад ще започне понижение

Атмосферното налягане още малко ще се понижи и ще бъде близко до средното за месеца. През нощта ще бъде предимно слънчево, днес - предимно слънчево. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали за кратко, главно в планините и планинските райони с гръмотевици, съобщават от НИМХ. Вятърът ще е слаб, в източната половина от страната до умерен, от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, по Черноморието - малко по-ниски, в София - около 31°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, след обяд на юг ще се усили до 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд да се развива купеста облачност и на места в масивите в Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 18°.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност, на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в източната половина от страната до умерен, от източната четвърт. Максималните температури ще са без съществена промяна - предимно между 31° и 36°.

В сряда, под влияние на приближаващ студен фронт, въздушната маса над страната ще се лабилизира и на много места в Западна, до полунощ срещу четвъртък и в Централна Северна България, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. Повишава се вероятността за локални значителни количества валеж. Температурите на изток ще са все още високи, но от запад ще започне понижение, което ще продължи и през следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари