Слънчево и горещо в петък

0
Температурите ще са в широки граници - до 38°
Температурите ще са в широки граници - до 38°

Температурите ще са в широки граници - до 38°

През нощта в Североизточна България и на места в планините все още ще има превалявания и гръмотевици, но до сутринта ще спрат, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В северната половина от страната ще духа слаб до умерен вятър от запад, докато на юг ще е почти тихо. Утре преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Лудогорието ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще са в широки граници, от 30° - 32° в Североизточна България до 38° на места в Горнотракийската низина. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е около средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места по северното крайбрежие ще превали. Ще духа до умерен вятър изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Преди обяд над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 19°.

В събота и неделя ще преобладава слънчево време, през първия ден с максимални температури между 35° и 40°, втория - с усилване на вятъра от запад-северозапад, ще се понижат с 2-3 градуса. В следобедните часове ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в Северна България и планините, ще превали и прегърми, с по-голяма вероятност в неделя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари