Сладкарка от Русе спечели медал на международен форум

11
Светлана Александрова впечатли журито от топ световни сладкари с фигурката на пате на едноетажна торта
Светлана Александрова впечатли журито от топ световни сладкари с фигурката на пате на едноетажна торта Снимка: Русе Медиа

Светлана Александрова впечатли журито от топ световни сладкари с фигурката на пате на едноетажна торта

Светлана Александрова от Русе спечели сребърен медал в престижния Международен форум за изявени сладкари Cake Artist World в категорията за начинаещи таланти. Тази година темата беше "Декорация на детска торта“ и русенката впечатли журито от топ световни сладкари с фигурката на пате на едноетажна торта, което сякаш е излязло от вълшебна приказка. Те я наградиха и с членство в корпорацията Cake Artist World, предаде Агенция Фокус.

Тази година в събитието се включиха над 1 400 участници от цял свят. 120 от тях бяха от България. Най-много представители имаше от Русия, нашата страна и Индия. Участие взеха и други държави от Европа и Азия. Целта на Cake Artist World е да предоставя на своите членове възможност за обучение от най-добрите, обмяна на идеи и участия в специални събития. "Радвам се, че моето име с родния ми град и страна бяха изречени с такова уважение. Трябва да вярваме в мечтите си и никога да не се отказваме от тях“, споделя Светлана с усмивка.

Тя се запалва по сладкарството преди пет години, като нейната страст е декорирането, в това число ръчното рисуване върху торти, както и правенето на захарни фигури. Вече има 12 сертификата от участия в различни курсове и се занимава още с благотворителност. В портфолиото на Светлана може да се открият най-различни приказни герои, торти на няколко етажа и цветя с реалистичен вид.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари