Скок на цените на оранжерийните зеленчуци се очаква през пролетта

1
Производителят Ивайло Пешев от Кресна разказа, че режийните разходи за оранжерията му са поскъпнали няколко пъти
Производителят Ивайло Пешев от Кресна разказа, че режийните разходи за оранжерията му са поскъпнали няколко пъти Снимка: БНТ, стоп кадър

Скок на цените на оранжерийните зеленчуци се очаква през пролетта заради по-високите цени на тока и газа

В "Денят започва" по БНТ производителят Ивайло Пешев от Кресна разказа, че режийните разходи за оранжерията му са поскъпнали няколко пъти. Драстично са се увеличили и цените на суровините, които ползва за производството си.

Пешев не се ангажира с крайна цена на продукцията си, но уточни, че ще се съобрази със ситуацията на зеленчуковата борса, а очакванията там са за ръст.

За да оцелее производството му, Ивайло се е принудил да промени графика си на работа и сега се движи с месец и половина закъснение в сравнение с миналата година. Казва, че ситуацията е подобна и при други негови колеги затова се очаква българските оранжерийни зеленчуци да се появят на пазара по-късно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари