Skoda обмисля изтегляне от най-големия автомобилен пазар в света

0
Компанията иска да се фокусира върху развитието си в Индия
Компанията иска да се фокусира върху развитието си в Индия Снимка: Skoda

Компанията иска да се фокусира върху развитието си в Индия

Чешкият автомобилен производител Skoda Auto, част от голямата група на Volkswagen, обмисля да се оттегли от Китай и ще вземе окончателно решение следващата година. Това разкри изпълнителният директор Клаус Зелмер, цитиран от седмичното специализирано списание Automobilwoche и Economic.bg.

"Конкуренцията е много интензивна там, така че ние ще обмислим, заедно с нашия китайски съвместен партньор, как искаме да продължим“, заяви Зелмер. „Ако искаме да съсредоточим енергията си, струва си да проверим всички сценарии и след това да решим.

В Китай Skoda има четири завода, в които произвежда моделите Superb, Rapid, Karoq, Octavia и други. Главният изпълнителен директор на компанията допълни, че Skoda ще обмисли алтернативата просто да продава автомобили в Китай, но да не произвежда там.

Зелмер допълни, че в момента Skoda иска да се фокусира върху развитието си в Индия. Там компанията вече има два завода.

Иначе Китай към момента е най-големият автомобилен пазар в света както по отношение на годишните продажби, така и по отношение на производствената продукция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари