Скъсани диги наводниха село Красен

0
Нивото на Русенски Лом в района на Красен се е качило тази нощ с 15 сантиметра.
Нивото на Русенски Лом в района на Красен се е качило тази нощ с 15 сантиметра. Видео: TVN

“Аз не съм напълно спокоен, независимо че валежите са спрели, защото тези водни количества, които се изливат в други области идват при нас след 48 до 60 часа. Валежите от последната нощ ще дойдат след три дни на територията на Русенска област. Реките са под наблюдение", коментира пред журналисти Областният управител Стефко Бурджиев.

Нивото на Русенски Лом в района на Красен се е качило тази нощ с 15 сантиметра. "Издържат тампониранията на дигите, които са направени на скъсаните участъци. Водим непрекъснато наблюдение. Аз смятам, че нещата са под контрол. Мисля, че не може да ни изненада природата", каза още той.

Областният управител на Русе коментира и организацията при евентуално влошаване на зимната обстановка и снегопочистването в региона. "В Стара Загора се срещнах с Областния управител там, за да направим тази организация, която сме правили в предния ми мандат, спирането на ТИР-овете да се извършва не само на територията на Русенска област, а по цялото протежение от Свиленград до Русе", добави в тази връзка Стефко Бурджиев.

"Основната цел на срещата, която предвиждаме с префекта на Гюргево е да ги накараме да създадат същата организация, защото при тази добра организация, която създаваме от българската страна, а липса на организация от румънска проблемите стават същите. Ние трябва да действаме в синхрон", категоричен е Областният управител. 

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари