Скандално: Квестори източват КТБ 30 часа в денонощието

0
С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите за дейности, които трябва да се вършат от самите служители във „Виктория”
С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите за дейности, които трябва да се вършат от самите служители във „Виктория”

Квесторите, назначени от БНБ вместо да оздравяват КТБ, източват дъщерната банкаВиктория”, алармираха служителите на банката в сигнал до бТВ, като в подкрепа на твърденията си прилагат фактури за хиляди левове, изплатени към консултантски фирми.

С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите за дейности, които трябва да се вършат от самите служители във „Виктория”. Една от платените фактури към фирмата „Буллойерс” ООД е на стойност 17 000 лева, които са платени само за 4 дни работа. Във фактурата е посочено, че става въпрос за труд извършван в продължение на 120 часа. Така излиза, че в денонощието консултантите са работили по 30 часа.

Общата сума, одобрена от квесторите и платена на фирмата, е почти 100 000 лв - платени с парите на вложители в търговската банка. В доходоносната дейност са замесени двама квестори, две фирми и няколко физически лица.

Румен Димитров е един от собствениците на фирма "Буллойерс". Той и съдружникът му са получили 100 000 от банката до този момент. Съдружник на Димитров е Бисер Атанасов. Според документите, той е взел пари от „Виктория" освен през "Буллойерс", и през друга своя фирма - още 108 000 лева. Опитът да бъде открит на адреса, на който е регистрирал Адвокатско дружество „Атанасов” в Долна Малина, не е бил успешен.

Президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев бе посочен от служителите на банката като техен гарант и говорител. Синдикалистът потвърди, че „наистина са фрапантни сумите, които се дават”. „Още повече, че нали би следвало да се пести, за да не се задълбочават проблемите. В България кой колкото успее да натовари - товари колкото може”, коментира той.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари